Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, στο δημαρχείο της Καβάλας, παρουσία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, προκειμένου να ανακοινώσει μελέτες και έργα.

Αν και οι ανακοινώσεις του αφορούν στο Νομό Καβάλας, για δεύτερη φορά, δεν προσκλήθηκε ο αρμόδιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος, προκαλώντας τουλάχιστον θεσμικό ατόπημα. Απαντώντας, δε, σε δημοσιογραφική ερώτηση, ο κ. Μέτιος καταφέρθηκε κατά του κ. Μαρκόπουλου, αναδεικνύοντας την εσωπαραταξιακή (αν όχι και την εσωκομματική) ρωγμή που υπάρχει, κι η οποία, ως φαίνεται, θα διευρύνεται όσο οδεύουμε προς την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Δεν ήμουν παρών στη συνέντευξη τύπου, επειδή, για πολλοστή φορά, δεν με προσκάλεσαν», δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο κ. Μαρκόπουλος. Και συνέχισε, λέγοντας: «Προφανώς, κάποιοι χωρίζουν σε αρεστούς και μη αρεστούς, κι εγώ είμαι ένας από τους μη αρεστούς» Κατήγγειλε ότι «εδώ και πολλούς μήνες, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ προσπαθεί να χειριστεί θέματα που αφορούν στην ΠΕ Καβάλας ερήμην του εκλεγμένου αντιπεριφερειάρχη. Πολλές φορές ενημερώνομαι ειδησεογραφικά για κάποια θέματα, κι έτσι, εκ των πραγμάτων προκύπτει η ανάγκη, προκειμένου να διασφαλίσω θέματα της περιοχής, να παρεμβαίνω με επιστολές. Μία τέτοια επιστολή σας παρατέθηκε χθες και λέει ότι έχουμε τη μελέτη (για τον κόμβο προς το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης) και κάνει 30.000 ευρώ, ενώ ο περιφερειάρχης παρουσίασε μία που κοστίζει 800.000 ευρώ, όμως εμείς δεν έχουμε κωδικό για να αναθέσουμε το έργο της επικαιροποίησης της μελέτης».

Άλλο 30.000 κι άλλο 800.000 ευρώ

Επικρίνοντας την στάση του κ. Μέτιου απέναντι στον ίδιο και στα όσα ανέφερε στην επιστολή του για την προαναφερθείσα μελέτη, τόνισε ότι «πολύ σημαντικό ρόλο παίζει για μένα το να είμαι εντάξει και με τον εαυτό μου και με τους συμπολίτες μου. Για την θεσμική αταξία να ρωτήσετε εκείνους που την προκαλούν. Δεν είναι δυνατόν να αναφέρεσαι σε έναν άνθρωπο που ζει και δραστηριοποιείται σε μία πόλη επί δεκαετίες και να του κάνεις μία τέτοια αήθη επίθεση. Βλέπουμε ότι, ως δια μαγείας, τον τελευταίο καιρό, σαν να άνοιξε ένα σεντούκι που έχει χρήματα μέσα και πηγαίνουν σε διάφορες κατευθύνσεις. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να μιλάμε για μία μελέτη 800.000 ευρώ για την οποία χρειάζονται 30.000»!

Τέλος, ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τη δήμαρχο, δεδομένου ότι και στις δύο συνεντεύξεις Τύπου του κ. Μέτιου, η πρόσκληση στα μέσα ενημέρωσης έγινε από την κ. Τσανάκα, απάντησε μάλλον σιβυλλικά, ότι «είναι οι σχέσεις που πρέπει να έχει ένας αντιπεριφερειάρχης και μία δήμαρχος, κι αυτές οι σχέσεις δεν επηρεάζονται από τις κομματικές τοποθετήσεις. Οι εκλογές είναι κοντά και ο κόσμος θα μας κρίνει όχι μόνο γι’ αυτά που λέμε και κάνουμε τις τελευταίες μέρες».

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: «Όχι άλλες καθυστερήσεις για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας»
Επόμενο άρθροΚ. Σιμιτσής: Δεν θα έπρεπε να καμαρώνει η διοίκηση της Περιφέρειας για τα έργα που εξήγγειλε