Θόδωρος Μουριάδης : Το κέντρο της πόλης δεν είναι για τα αυτοκίνητα

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, μιλώντας το μεσημέρι στη τηλεοπτική εκπομπή, On Camera στο Center Tv επανέφερε με έντονο τρόπο τη θέση του ότι το κέντρο της πόλης δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ως πάρκινγκ. Υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται τους κατοίκους τους έχουν ήδη περάσει στη λογική του ανθρώπινου δημόσιου χώρου, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Μονεμβασιά και την πολιτεία του κάστρου στα Ιωάννινα, όπου τα αυτοκίνητα… βλέπουν την είσοδο από απόσταση.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η Καβάλα χρειάζεται να κάνει το βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και να σταματήσει να αντιμετωπίζει το αυτοκίνητο ως «πρωταγωνιστή» της καθημερινότητας. Πρόσθεσε μάλιστα, με μια δόση αιχμής, ότι καλό θα ήταν «να ρωτήσουν και κανέναν επιστήμονα», τονίζοντας πως ο σχεδιασμός δημόσιου χώρου δεν γίνεται με το ένστικτο αλλά με μελέτες.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι ανεξάρτητα από το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αυτό που θα μετρήσει τελικά είναι το ίδιο το έργο, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο σχεδιασμός για το κέντρο της πόλης αποτελεί για εκείνον σταθερή προτεραιότητα.

Hot this week

Δύο εκδηλώσεις για την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών σημείωντης Καβάλας και της Θάσου διοργανώνει η Π.Ε. Καβάλας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος...

Μάκης Παπαδόπουλος: “ΚΑΒΑΛΑ 2036: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ – Ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο”

Η τουριστική επιτυχία μιας πόλης δεν μετριέται μόνο από...

Topics

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις Χρώματα & Αρώματα

Από τις διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης -...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες