”Έχουμε τον αναγκαίο εξοπλισμό και την επάρκεια προσωπικού, αλλά και την εμπειρία και την εκπαίδευση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της θερινής περιόδου”, υπογράμμισε με δηλώσεις του  ο Θωμάς Αγγελόπουλος, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Θάσου.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Αγγελόπουλος, διαμορφώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο περιβάλλων χώρος του Κέντρου Υγείας του νησιού, ώστε να είναι πιο εύκολη η διαλογή των περιστατικών.

Προσπάθειες αγοράς μηχανήματος pcr – Αναμένεται να λειτουργήσει και δεύτερη μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. στο νησί – Ενέργειες της 4ης Υ.ΠΕ. για isobox αρνητικής πίεσης – Εντός της εβδομάδας αναμένεται αναπνευστήρας πίεσης όγκου

 

”Συνεχίζεται η διαμόρφωση, μένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες που θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας. Γίνονται ενέργειες για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμη πιο αυτάρκεις. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε το ποσό για να αγοράσουμε ένα pcr μηχάνημα για να κάνουμε τεστ γρήγορα και αξιόπιστα, ώστε να έχουμε μια απάντηση (ενδεχόμενου κρούσματος) στη Θάσο. Η εναλλακτική λύση είναι να στέλνουμε τα δείγματα στην Καβάλα και να έχουμε γρήγορη απάντηση. Ήδη λειτουργεί μια κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ., σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και μια δεύτερη. Η 4η Υ.ΠΕ. προσπαθεί να μας προμηθεύσει με ένα isobox με χώρους αρνητικής πίεσης, το οποίο θα ήταν ό,τι καλύτερο. Επίσης, έχουμε έναν θάλαμο που τον έχουμε διαμορφώσει για βραχεία νοσηλεία τυχόν περιστατικών covid 19. Εντός της εβδομάδας περιμένουμε έναν αναπνευστήρα πίεσης όγκου, ο οποίος θα είναι προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και θα γίνει επίδειξη λειτουργίας του στο Κέντρο Υγείας”, ανέφερε σχετικά ο κ. Αγγελόπουλος.

 

Ενισχύθηκε ο τομέας Ε.Κ.Α.Β. Θάσου – Παρουσιάστηκαν τρεις αγροτικοί ιατροί και αναμένονται άλλοι τρεις – ”Είμαστε έτοιμοι από όλες τις απόψεις”, δηλώνει ο Θωμάς Αγγελόπουλος

 

Παράλληλα, ο διευθυντής του Κ.Υ. Θάσου σημείωσε ότι πρόσφατα ενισχύθηκε με δυο άτομα επικουρικό προσωπικό ο τομέας Ε.Κ.Α.Β. του νησιού.

”Παρέμειναν οι δυο μετακινημένοι στον τομέα, ο οποίος λειτουργεί πλέον με οκτώ άτομα. Περιμένουμε συμπληρωματικά να βγάλει ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. και κάποιες συμπληρωματικές μετακινήσεις διασωστών. Έχουμε στο επικουρικό προσωπικό δυο πληρώματα κι εμείς, υπάρχουν άλλα τέσσερα πληρώματα και περιμένουμε περαιτέρω ενίσχυση. Έρχονται επίσης οι αγροτικοί γιατροί, ήδη έχουν παρουσιαστεί τρεις, αναμένουμε άλλους τρεις και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι από όλες τις απόψεις”, σημείωσε καταληκτικά ο διοικητής του Κέντρου Υγείας Θάσου.

Προηγούμενο άρθροΆμεση ανταπόκριση για την παραχώρηση κτιρίου για την στέγαση του νέου εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στα Λιμενάρια Θάσου
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης | “Προτείνω την ίδρυση δυο Πανεπιστημίων, για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό”