Θέμα με τους πεζόδρομους στις Κρινίδες έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο ο πεζόδρομος λειτουργεί ως ήπιας κυκλοφορίας. Ο ίδιος δεν συμφωνεί με τον χαρακτήρα διπλής κυκλοφορίας του δρόμου.

Αρχικά ανέφερε ότι “Το έργο είχε μελετηθεί από παλιά από το Δήμο Φιλίππων, διορθώθηκε, έγιναν και τροποποιήσεις και τελικά χρηματοδοτήθηκε από ένα μέσο που προέκυψε και έτσι δημοπρατήθηκε και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του εκεί γύρω στο 2016!

Προέβλεπε μεταξύ άλλων την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Κρηνίδων και την κατασκευή ενός πεζοδρόμου, περίπου 300 μέτρων. Βέβαια προέκυψαν κάποια προβλήματα κύρια σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που δεν έγινε για την μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο και στο τέλος της θητείας της προηγούμενης διοίκησης πάρθηκε απόφαση για την μετατροπή του δρόμου αυτού σε ήπιας κυκλοφορίας. Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση, συντάξαμε μια μελέτη κυκλοφοριακή η οποία προέβλεπε την μετατροπή του δρόμου – πεζοδρόμου σε δρόμου ήπιας κυκλοφορίας και παράλληλα προέβλεπε μερικές θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου.

Το θέμα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο, πήγε στην Αποκεντρωμένη και εκεί υπήρξε κάποιο πρόβλημα το οποίο αφορούσε την χρηματοδότηση του έργου για το αν μπορούσε τελικά να γίνει”.

Η ΕΙΚΟΝΑ

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η σημερινή εικόνα δεν είναι ωραία και υπάρχουν πολλά διάσπαρτα οχήματα. “Το χειρότερο είναι ότι δεν λειτουργεί ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας…. Αυτό με ενοχλεί και η δική μου άποψη είναι να εγκριθεί αυτή η μελέτη που έχει εγκριθεί από την πλευρά μας και να μπουν πινακίδες για την μοναδική κατεύθυνση του δρόμου αυτού. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες του κ. Τσουρουκίδη τον οποίο συμπαθώ και εκτιμώ αλλά όταν γίνονται οι παρουσίες αντιδράσεων με φωνές και τσιρίδες δεν μου αρέσουν. Ο τρόπος από την πλευρά του δεν ήταν σωστός και πολιτισμένος. Πιστεύω ότι πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε λύση, δηλαδή έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων βάσει μελέτης και τοποθέτηση πινακίδων” σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι ο δρόμος δεν είναι διπλής κυκλοφορίας αλλά υπάρχει μια παραβατικότητα. “Λόγω έλλειψης σημάτων έχουμε και την παραβατικότητα αλλά πιστεύω ότι όταν μπουν οι πινακίδες με απαγόρευση εισόδου και στοπ πολλά θα αλλάξουν… Απλά θα πρέπει να εμποδίζεται η στάθμευση των οχημάτων στα μέρη που δεν είναι θέσεις στάθμευσης” πρόσθεσε.

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ο ίδιος ανακοίνωσε στην συνέχεια ότι μέσα στο μήνα θα δημοπρατηθεί και το έργο της αποκατάστασης του Γυμνασίου των Κρηνίδων. “Το έργο του πηλοθεραπευτηρίου και αυτό λογικά θα δημοπρατηθεί μέσα στον Απρίλιο. Έμεινε η έγκριση των τευχών δημοπράτησης και βγαίνει και αυτό στον αέρα. Δυστυχώς η γραφειοκρατία μας καθυστερεί πολύ αλλά εμείς προσπαθούμε” σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΕπιμνημόσυνη δέηση για την ημέρα Μνήμης των Διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού
Επόμενο άρθροΤο 1ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης επέστρεψε από την Λετονία