Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας μετά την καταγγελία που υπήρξε από 3 ηθοποιούς για κακή συμπεριφορά από πλευράς του καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Θοδωρή Γκόνη. Ο πρόεδρός του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σωκράτης Μποζούδης δήλωσε πως δεν ελήφθη καμία απόφαση καθώς θα ελέγξουν ενδελεχώς την όλη υπόθεση.

Από την άλλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ θα έπρεπε να αναστείλει την σύμβαση του κ. Γκόνη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση καθώς οι καταγγελίες είναι επώνυμες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το τελευταίο διάστημα ο καλλιτεχνικός χώρος πλήττεται από διάφορες επώνυμες καταγγελίες. Βγαίνουν στο φως όλες οι παραβατικές ανάρμοστες συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη θέση τους, τις επαφές, τις διασυνδέσεις και την προσωπικότητά τους προκειμένου να ικανοποιήσουν κάποιες συμπεριφορές τους, πολλές φορές ανάρμοστες, ανήθικες και σε πολλές περιπτώσεις παράνομες».

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Στη συνέχεια είπε ότι «όσον αφορά το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή, επειδή υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες θεωρώ ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα έπρεπε να αναστείλει τουλάχιστον τη σύμβαση του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Γκόνη, έως ότου αποδειχθεί προφανώς δικαστικά ή γενικώς να διαλευκανθεί το θέμα για το τι γίνεται. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έστω και με αυτές τις καταγγελίες μία σύμβαση που είναι ενάντια στις ηθικές αξίες, την κουλτούρα και την παιδεία μας.

Από ‘κει και πέρα, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας γιατί δεν προχώρησε σ’ αυτό, δεν γνωρίζω. Προφανώς μπορεί να θεωρούν ότι ο κ. Γκόνης είναι αναντικατάστατος αλλά όλοι είναι αναντικατάστατοι τελικά στο Δήμο Καβάλας και αυτό δημιουργεί όμως ένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Ίσως θα πρέπει μετά από τόσα χρόνια να συζητηθεί ξανά η σύμβασή του και να μπουν στον κλάδο νεότεροι άνθρωποι. Να υπάρξει μια ανακατανομή των θέσεων αυτών και να μπουν άνθρωποι που έχουν τα προσόντα και τη διάθεση για να συμβάλλουν στη θέληση του Δήμου Καβάλας για να προάγει τον πολιτισμό της χώρας.

Ο κ. Γκόνης απασχόλησε και στο παρελθόν –με την κα Πρασσά- πάλι το Δήμο Καβάλας. Ενδεχομένως είναι μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε λίγο τη στάση του. Όσο παραμένει αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να καλύψουμε κάποια γεγονότα τα οποία όμως είναι ενάντια στον πολιτισμό μας και τις ηθικές αξίες μας. Κακώς η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ δεν προχώρησε στην αναστολή της σύμβασης. Διότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται και να είναι τίμια».

Προηγούμενο άρθροΜάρκος Δέμπας: Δεν βλέπουμε να μας λέει κάτι καινούργιο σ’ αυτό το κατάπτυστο για μένα και μακροσκελές Δελτίο Τύπου
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων απο την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ