Άλλη μια κατάπλευση κρουαζιερόπλοιου σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με το Celestyal Journey το νέο απόκτημα της εταιρίας κρουαζιέρας Celestyal, που ήδη ταξιδεύει στις θάλασσες, όπως έχει γράψει το GRTimes.gr από τις 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Πρόκειται για την 57η προσέγγιση, για φέτος, κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη και το συγκεκριμένο πλοίο εκτελεί την 8ήμερη κρουαζιέρα (7 διανυκτερεύσεις) «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου». Ξεκίνησε χθες (Σάββατο 14 Οκτωβρίου) από τον Πειραιά, σήμερα θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη ως τις 20.00 και θα συνεχίσει την κρουαζιέρα για την Καβάλα, την Κωνσταντινούπολη, το Δικελί, το Κουσάντασι, την Πάτμο με τελικό προορισμό και πάλι το λιμάνι του Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς οι αμφιλεγόμενες ιδέες του Αποστόλου Παύλου πυροδότησαν εξεγέρσεις και τον οδήγησαν στη φυλακή. Και βεβαίως να επισκεφτούν διάσημα αξιοθέατα όπως το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια (κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη), τους Φιλίππους στην Καβάλα, την Αγιά-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, τα Λουτρά της Φαυστίνας στη Μίλητο και την αρχαία Έφεσο, το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο.

Τριάντα προσεγγίσεις για φέτος
Η Celestyal, η μοναδική εταιρία homeport στη Θεσσαλονίκη, με δυνατότητα δηλαδή επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών, ξεκίνησε φέτος τις κρουαζιέρες της στις 5 Απριλίου με το Celestyal Crystal. Στη συνέχεια, κάθε Κυριακή, πραγματοποιούσε την 7ήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο».

Για το 2023 η εταιρία ολοκληρώνει τις κρουαζιέρες της προς/από Θεσσαλονίκη στις 17 Δεκεμβρίου με την 12ήμερη κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι», η οποία αρχικά συμπεριλάμβανε και το Ισραήλ. Ωστόσο, λόγω των τελευταίων δραματικών εξελίξεων στην χώρα, η εταιρία αντικαθιστά στην κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι» προσωρινά την προσέγγιση του Ισραήλ με αντίστοιχη στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Καλωσόρισμα» στο Celestyal Journey
Το «αστέρι» του στόλου της Celestyal θα παρουσιάσουν τα στελέχη της εταιρίας, σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου, σε ειδική εκδήλωση. Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο δένει στον νέο επιβατικό σταθμό «Μέγας Αλέξανδρος», διαθέτει περισσότερες καμπίνες με μπαλκόνι, σε σχέση με το Celestyal Crystal, 630 συνολικά, επτά πολυτελή εστιατόρια, οκτώ μπαρ και σαλόνια, δυο πισίνες, ένα ολόκληρο κατάστρωμα αφιερωμένο στην ευζωία κλπ.

Εξήντα εννέα προσεγγίσεις για το 2023, αντίστοιχες και για το 2024
Στις 17 Δεκεμβρίου ουσιαστικά «κλείνει» και η σεζόν για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 69 προσεγγίσεις από 13 διαφορετικές εταιρείες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια.

Μάλιστα, σε σύγκριση με το 2022, πέντε (5) επιπλέον γραμμές κρουαζιέρας είχαν τοποθετήσει τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη προορισμού τους με τα κρουαζιερόπλοια Vasco de Gama, Gemini, World Navigator, Renaissance, Seven Seas Voyager και Norwegian Dawn.

Από την έναρξη δε του νέου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν αρχές Ιουνίου του 2023, τα κρουαζιερόπλοια σταδιακά ξεκίνησαν να δένουν εκεί.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι για το 2024 η έναρξη της σεζόν θα γίνει στις 7 Απριλίου, επίσης με το Celestyal Journey και, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής, προγραμματισμό στη Θεσσαλονίκη θα φτάσουν 67 κρουαζιερόπλοια.

Πηγή:www.grtimes.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Άνοιξαν οι κάλπες σε 84 δήμους και 6 Περιφέρειες – Ψηφίζουμε χωρίς σταυρό
Επόμενο άρθροΜε τις σφουγγαρίστρες στο ανακαινισμένο 12ο του Αγίου Ιωάννη- Πλημμύρισε το γυμναστήριο που ψηφίζουν οι πολίτες- Φωτογραφία