Θέμα συνεργασιών τίθεται μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καβάλας, την ίδια ώρα που όπως φαίνεται ο δήμαρχος κ. Μουριάδης είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο. Ο κ. Μουριάδης έκανε σχετικές δηλώσεις και για το θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.).

Όπως ανέφερε αρχικά “Όλοι ξέρουμε ότι το εκλογικό σύστημα ήταν πολύ διαφορετικό όταν ξεκινήσαμε τον προεκλογικό αγώνα και κάναμε τις εκλογές και μετά δόθηκαν κάποιες διευκολύνσεις στους Δημάρχους όταν βγήκε η κυβέρνηση της ΝΔ

Οι πρώτες κόντρες ξεκίνησαν στο Δ.Σ. και  έγιναν για τα Νομικά Πρόσωπα και τις προεδρίες και ζήσαμε ωραίες σκηνές στο Δ.Σ.

Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης στο θέμα της συνεννόησης. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν θα το πω για να τους κολακεύσω  που ήταν αντικειμενικοί από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε το Δ.Σ. Και άλλοι όμως υπήρξαν που δεν κατάλαβαν ότι έχασαν τις εκλογές και θεωρούσαν ότι έπρεπε να είμαι δέσμιος ή να αρχίσει η αποδόμησή μου από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Αυτά πέρασαν, έχουμε την εμπειρία του ενός χρόνου και την συνεργασία θα την επιδιώξω. Δεν είναι μοίρασμα θέσεων η συνεργασία αλλά η συνεργασία είναι να μπορούμε να συζητάμε.

Επίσης συζητάμε και βλέπουμε τι θα φέρει συνεργασία.  Υπάρχει μια πρώτη συζήτηση με την κ. Τσανάκα, θα γίνει και με τον κ. Παππά και με τον κ. Βέρρο. Αλλά και θέση διοίκησης να μην πάρει κανείς,  συνεργασία είναι και η συζήτηση. Ένα σοβαρό θέμα πρώτα να το συζητάμε και μετά να έρχεται στο Δ.Σ. και να παίρνουμε και τις αποφάσεις.

Πρέπει με απόψεις όλων να παίρνουμε την τελική απόφαση και όχι να έχουμε τελικά μπάχαλο στο Δ.Σ Πρέπει από εδώ και πέρα έτσι να προχωράμε. Παράδειγμα το πρόγραμμα για την Παναγία που αν υπήρχε συζήτηση και ενημέρωση τότε δεν θα είχε κανείς τη δικαιολογία να πει ότι δεν το ήξερε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Για τον Μάκη Παπαδόπουλο είδαμε ότι δεν μπορώ να μιλήσω με τον ίδιο και την παράταξη του. Διότι όταν μια παράταξη βασίζεται στο πως θα αποδομήσει κάποιον και λέει διάφορα ψέματα και υπερβολές μια και όλοι ζούμε σε αυτή την πόλη και ξέρουμε συνεργάτες της συγκεκριμένης παράταξης που βγαίνουν στα ραδιόφωνα και λένε τη μια ανοησία μετά την άλλη, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι δυνατόν να συνομιλήσεις μαζί του. Πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης ευγένεια και θέληση για συνομιλία. Όταν στο μυαλό σου είναι μόνο να γίνεις Δήμαρχος την επόμενη φορά και τίποτε άλλο , πώς να συζητήσεις;”.

Ο ίδιος δεν ανέφερε περισσότερα μια και γίνονται συζητήσεις και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν πρέπει. Αναφορικά με την συμπλήρωση ενός έτους Διοίκησης του Δήμου Καβάλας τόνισε ότι  “Για τον ένα χρόνο ετοιμάζουμε απολογισμό που θα δοθεί σύντομα. Γρήγορα θα πω ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και δεν κάναμε. Δεν ήμασταν συνεπείς και δεν θα πω ότι φταίει ο ιός,  ο ένας και ο άλλος. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, λόγω συνθηκών, μέτρων και με το προσωπικό να πρέπει να απασχοληθεί στην αντιμετώπιση του ιού, οπότε κάποια θέματα πήγαν πίσω. Το βασικότερο όμως είναι ότι την πρώτη χρονιά εντάξαμε έργα στο ΕΣΠΑ και κάναμε μελέτες για να μπούμε και στο νέο ΕΣΠΑ. Στην καθαριότητα πήγαμε καλά, θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα αν παίρναμε οδοκαθαριστές με την Κοινωφελή αν και εδώ πρέπει να βοηθήσουν και οι πολίτες.

Όσο για το Κοσμπόπλις είναι αλήθεια ότι σχεδιάζαμε μια νέα αρχή. Θέλαμε και άλλα πράγματα πέρα από το έθνικ. Θέλαμε μουσική, χορό αλλά και άλλες τέχνες. Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα άλλαζε τα δεδομένα για το Κοσμόπολις αλλά ελέω ιού κόψαμε πολλές εκδηλώσεις. Είμαι ευχαριστημένος γιατί συμμετείχαν νέοι καβαλιώτες μουσικοί που δείχνουν την ποιότητα του πολιτισμού της πόλης. Μέσα από το Κοσμπόλις αναδείχθηκε η δουλειά πολλών νέων ανθρώπων ενώ έγινε και το εντυπωσιακό το κοσμό Life. Άλλωστε οι κριτικές που πήραμε  ανά την Ελλάδα ήταν πολύ καλές. Το Φεστιβάλ Φιλίππων έτσι και αλλιώς είναι μια σταθερή αξία, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γκόνης κάνει καλή δουλειά, εμείς είδαμε καλές παραστάσεις”.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα – Ακολουθούν Καβάλα και Ορεστιάδα
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 156 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο – Ακόμη πέντε θάνατοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή