Με όσο πιο μεστό τρόπο θέλουν να πλησιάσουν τους δημότες Παγγαίου στον συνδυασμό «Ναι μπορούμε» που ηγείται ο δήμαρχος κ. Φίλιππος Αναστασιάδης. Ο τελευταίος δηλώνει ότι επί της θητείας τους εξυγίαναν τα οικονομικά του Δήμου Παγγαίου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «εμείς ως παράταξη όλο αυτό το διάστημα ως διοίκηση του δήμου Παγγαίου, έχουμε δώσει κάποιες σαφείς κατευθύνσεις το πώς θέλαμε να διοικήσουμε το δήμο μας. Παραλάβαμε έναν δήμο που είχε οικονομικά προβλήματα και το γνωρίζουν οι δημότες του δήμου Παγγαίου.

Για δύο συνεχόμενα χρόνια είχαμε μηδενικό τεχνικό πρόγραμμα και υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 6 εκ ευρώ. Ωστόσο εμείς καταφέραμε με μία σωστή διοίκηση να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του δήμου κι αυτήν τη στιγμή έχουμε περισσότερα από 3 εκ. στο ταμείο μας ως χρηματικό υπόλοιπο, να πληρώνουμε τους προμηθευτές εργολάβους των έργων άμεσα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προμήθειας κάποιου έργου ή εργασίας και έτσι τα οικονομικά μας είναι σε πάρα πολύ καλό κλίμα.

Στοχεύσαμε σε μεγάλα έργα, πέρα από αυτά που αφορούσαν την ύδρευση, έργα βιολογικών καθαρισμών που γίνονται αυτήν τη στιγμή. Υποβάλλαμε προτάσεις για να γίνουν βιολογικοί καθαρισμοί και στην ενότητα Πιερέων. Καταφέραμε και αξιοποιούμε πλέον το γεωθερμικό πεδίο του Παγγαίου με πολύ γοργούς ρυθμούς.

Το έργο έχει μπει στις δεσμεύσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς προχωράμε με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς διότι ολοκληρώσαμε τις μελέτες και είμαστε στη φάση να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ με 18,5 εκ ευρώ. Ένα πολύ σημαντικό έργο για το δήμο μας που θα δώσει, πέρα από τα οφέλη με την τηλεθέρμανση, θα προσελκύσει πολλούς επενδυτές στην περιοχή και να το αξιοποιήσουμε προς την κατεύθυνση της τηλεθέρμανσης για θερμοκήπια, την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης και προς το κομμάτι του τουρισμού».

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

Για το κλίμα της προεκλογικής περιόδου είπε ότι «το ευτύχημα είναι ότι έχουμε αμεσότητα με τους συμπολίτες μας. Όντως πολλές φορές δείχνουν μια δυσαρέσκεια σε όλους αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική.

Έχω να πω ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, επιτελούν λειτούργημα. Έχουμε την αμεσότητα με τους συνδημότες, είμαστε κοντά τους για να δώσουμε λύσεις όχι μόνο σε προβλήματα καθημερινότητας αλλά να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις για το μέλλον, και για τις οποίες κρινόμαστε καθημερινά. Είμαστε το ένα και το αυτό με τους συνανθρώπους μας που είναι και οι ψηφοφόροι μας. Προερχόμαστε από το δήμο μας. Τον γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, η εξουσία δεν έχει αλλάξει κάτι στη δική μας συμπεριφορά. Υπάρχει αυτή η αμεσότητα και το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συνανθρώπους μας να συμμετέχουν. Αυτό είναι το πιο βασικό απ’ όλα. Με στεναχωρεί η αδιαφορία που υπάρχει πολλές φορές από τους συμπολίτες μας και το γεγονός ότι γεγονός ότι οι νέοι δεν συμμετέχουν τόσο πολύ. Γι’ αυτό και κάνουμε μία καμπάνια να προσκαλέσουμε όλους τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να καθορίσουμε όλοι μαζί το μέλλον αυτού του τόπου».

Κλείνοντας έστειλε μήνυμα προς τους συνδημότες του λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή και νομίζω ότι ο καθένας από μας έχει δώσει δείγματα γραφής επαγγελματικά αλλά και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Κινηθήκαμε σε πλαίσια απόλυτης διαφάνειας, έχοντας μηδενική ανοχή στη διαπλοκή. Αυτά είναι τα στοιχεία μας για τα οποία ζητούμε εκ νέου να μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι αυτό το πετύχαμε διότι καταφέραμε να κάνουμε έναν πολύ ισχυρό Συνδυασμό. Θα πορευτούμε προς τον κοινό στόχο που είναι να δημιουργήσουμε έναν εύρωστο, σύγχρονο και αποτελεσματικό δήμο».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΔεν πήρε φέτος γαλάζια σημαία η ακτή της Καλαμίτσας
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας στα Βήματα του Απόστολου Παύλου