Προσμονή, προβληματισμός αλλά και κλίμα αισιοδοξίας για τον τουρισμό επικρατεί μεταξύ των ξενοδόχων στην περιοχή της Θάσου. Το νησί και όσοι ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού, δηλώνουν πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες.

Τα πρώτα μηνύματα έφτασαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όταν αρκετοί κάτοικοι της βόρειας Ελλάδα “ψήφισαν” την Θάσο για μία κοντινή εξόρμηση.

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων όλοι στο νησί ξεκίνησαν μία καμπάνια, ένα τουριστικό πλάνο, με εικόνες και βίντεο που αφορά τον ασφαλή προορισμό της Θάσου κατά του Covid 19 και όχι μόνο.

#Thassosalwaysready, είναι το μότο για φέτος, αλλά θα είναι και για τα επόμενα χρόνια. “Το #thassosalwaysready δεν είναι μόνο για τον Covid 19. Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε λίγο από αυτό, αλλά αυτό να βρίσκεται πάντα στην προτεραιότητα μας”, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο δημοτικό σύμβουλος και μέλος του επιμελητηρίου Καβάλας – πρόεδρος τουριστικού τμήματος, Αναστάσιος Μπίλιας. “Έγιναν πολλές συσκέψεις προκειμένου να οριστεί το μότο που θα συνοδεύσει την Θάσο κατά την έναρξη της σεζόν”. Οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό αλλά και την υγεία φορείς κατέληξαν στο παραπάνω τονίζοντας την ετοιμότητα της Θάσου.

Στον εσωτερικό τουρισμό αλλά και στον οδικό τουρισμό από τη Βαλκανική επενδύουν και οι ξενοδόχοι της Θάσου. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Ιούνιος θα ήταν για το νησί μια καλή περίοδος καθώς, σύμφωνα με τις κρατήσεις του Φεβρουαρίου, θα υπήρχε πληρότητα της τάξης του 70 με 80%. Σήμερα, ο Ιούνιος είναι ένας “νεκρός” μήνας. Γεγονός είναι πάντως ότι όλες οι επιχειρήσεις φέτος θα δουλέψουν με ζημίες. Οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες είναι έτοιμες να ανοίξουν το επόμενο διάστημα, προετοιμάζονται και θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με όλα τα νέα δεδομένα ώστε να υποδεχθούν τους επισκέπτες και τουρίστες.

Σχετικά με την σιγουριά που μπορεί να παρέχει το νησί, το Κέντρο Υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει θωρακιστεί αρκετά είτε από δωρεές, είτε από τον ιατρικό σύλλογο Καβάλας, είτε από τους ντόπιους, είτε από τους πολιτικούς της περιοχής. “Μας έρχονται θετικά μηνύματα ότι έχει εξοπλιστεί αρκετά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δύο μονάδες covid, το ασθενοφόρο που είναι έτοιμο να μεταφέρει κάποιο πιθανό κρούσμα. Όλοι είμαστε έτοιμοι για να παρέχουμε την ασφάλεια ακόμα και ίδιοι οι πολίτες καθώς δεν είχαμε κανένα κρούσμα στην Θάσο. Οι έμποροι, οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τον κόσμο πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα“, σημειώνει ο κ. Μπίλιας.

Επίσης το απόγευμα της Τρίτης (9/6) στα Λιμενάρια, είχαν συνάντηση οι άνθρωποι των ενοικιαζομένων δωματίων, όπου τα μέλη ενημερώθηκαν οι επαγγελματίες για να είναι έτοιμοι.

Σχετικά με την καμπάνια του νησιού, πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία από τον Δήμο, σε συνεργασία με τον Θωμά Δουκινίτσα ο οποίος αφιλοκερδώς δημιούργησε ένα διαφορετικό site που προάγει αλλά και διαφημίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μαγικές ομορφιές που κρύβει το νησί της Θάσου.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Αναστάσης Μπίλιας στο Lobby 101.8 από το 37.50

 

 

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης του τμήματος της νταλίκας (φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΚατάργηση του νόμου Παππά πίσω από την πίεση των καναλαρχών στο Μαξίμου;