Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων, προέδρων οργανισμών και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, που απαρτίζουν πλέον το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής από την 1 Ιανουαρίου του 2024, όπου και ανέλαβαν τα καθήκοντα τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «γνώμονας της επιλογής των προσώπων ήταν η αξιοποίηση του δυναμικού της παράταξης και με στόχευση σε δράσεις και έργα που απαντούν στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος της νέας δημοτικής αρχής».

Στο νέο σχήμα υπάρχουν αλλαγές, όπως για παράδειγμα, η αντικατάσταση του Ηλία Δαστερίδη από το Σάββα Σεφερειάδη στην καθαριότητα, η ανάθεση του οικονομικού προγραμματισμού στο Βασίλη Δέλκο, της Τεχνικής Υπηρεσίας στον Γιάννη Ναϊτίδη και της Τραϊανούπολης στον Χαράλαμπο Παντελίδη, θέσεις που κατείχε η Ελένη Ιντζεμπελίδου, η οποία στην παρούσα φάση δεν αναλαμβάνει κανένα πόστο.

Ο Ηλίας Δαστερίδης αναλαμβάνει το κοινωνικό και αθλητικό κομμάτι του Δήμου καθώς και την πολιτική προστασία.

Ο Κυριάκος Αετόπουλος που προήλθε από την παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη αναλαμβάνει το κρίσιμο πόστο του Τουρισμού – Πολιτισμού.

Υπάρχουν και νέα πρόσωπα στο διοικητικό σχήμα, όπως ο Χάρης Παρθενιάδης που αναλαμβάνει εντεταλμένος νέας γενιάς και απασχόλησης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επιλογή των προσώπων σε αντιστοίχιση με τις θέσεις που αναλαμβάνουν έγινε βάση των προσόντων ου διαθέτουν και των γνώσεων τους πάνω στο αντικείμενο που καλούνται να διαχειριστούν, αλλά κυρίως να αναπτύξουν και να προωθήσουν για το καλό των πολιτών της Αλεξανδρούπολης, με απτά αποτελέσματα προς όφελος ολόκληρου του Καλλικρατικού Δήμου.

Καλό θα ήταν πέρα από την προεκλογική γνωστοποίηση του προγράμματος της δημοτικής παράταξης του Γιάννη Ζαμπούκη να μπορούσαμε να γνωρίζουμε τους στόχους και το ύψος του πήχη στην επίτευξή τους.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τα βήματα που θα ακολουθηθούν ένα προς ένα. Τα αόριστα οράματα δεν αρκούν πλέον.

Κατά την προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της, λόγω του στρεβλού εκλογικού νόμου όπου δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο για να «περάσουν» ακόμα και κρίσιμα θέματα. Αυτό το άλλοθι σήμερα δεν υπάρχει.

Επίσης τομείς όπως η καθαριότητα, η φιλοζωία και ο πολιτισμός, η φροντίδα του πράσινου, που πολλές φορές δέχθηκαν αρνητική κριτική θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα.

Το σημαντικότερο ίσως θέμα, ο τουρισμός που έχει να κάνει με το παρόν και κυρίως το μέλλον της πόλης, την προβολή της σε όλο τον κόσμο, που αφορά στην οικονομική της ανάπτυξη, στο μέλλον της εστίασης και της επιχειρηματικότητας είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μπει σε προτεραιότητα, όπου για πρώτη φορά τοποθετήθηκε ένας άριστος γνώστης του αντικειμένου σε θέση αντιδημάρχου. Με ξεκάθαρες δράσεις και μέτρα υλοποιήσιμα άμεσα.

Επίσης, κάτι που μας έλλειψε την προηγούμενη τετραετία, είναι η ενημέρωση τόσο από τους αντιδημάρχους όσο κι από τον ίδιο το δήμαρχο. Η παραχώρηση συνεντεύξεων σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο θα ήταν μια καλή αρχή.

Ειλικρινά ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ανανεωμένη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, προς όφελος των πολιτών και της πόλης. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα θετικά αλλά και να κρίνουμε και τα αρνητικά.

Προηγούμενο άρθροΒράβευση των καλύτερων βιτρινών του Δήμου Καβάλας την περίοδο των Χριστουγέννων
Επόμενο άρθροΕιρήνη Αγαπηδάκη: Έρχονται οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές και γονείς εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων