Μαθητές από την Καβάλα των ομάδων εκπαιδευτικής ρομποτικής sparmatseto – nekubi/kavala συναντήθηκαν την Παρασκευή 21 Απριλίου με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη και συζήτησαν μαζί του τρόπους με τους οποίους η ρομποτική μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών.
Οι μαθητές και τα μέλη της διαγωνιστικής ομάδας η οποία συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής GenerationNext, συζήτησαν με τον κ. Δήμαρχο για ένα συγκεκριμένο project, με το οποίο συμμετέχουν στον διαγωνισμό και που επιχειρεί μέσω αυτοματισμών να προτείνει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ο κ. Μουριάδης, από την πλευρά του ανέπτυξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας, τις λύσεις που προτείνονται και παράλληλα απάντησε σε απορίες των παιδιών σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία στον διαγωνισμό.

Μέσα από τη συνάντηση αναδείχτηκε η αναγκαιότητα της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα μας, μιας και μέσα από αυτές μπορούν αν δοθούν λύσεις σε πολλά από τα καθημερινά μας προβλήματα. Τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες της Καβάλας ευχαρίστησαν θερμά τον κ. δήμαρχο για την εποικοδομητική συζήτηση διαπιστώνοντας πως μέσα από αντίστοιχες συνεργασίες μπορούμε να δώσουμε την ευκαιρία στην επιστήμη και την τεχνολογία να βελτιώσουν την ζωή μας.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Σάββα Μιχαηλίδη με πυροσβέστες της Π.Υ Χρυσούπολης
Επόμενο άρθροΔημοσκόπηση Alco: Στο 6,2% η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τα ενδεχόμενα για κυβέρνηση συνεργασίας