Το Μακεδονικό Σήμα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 από το ΣΕΒΕ – Σύνδεσμο Εξαγωγέων στο κοινό της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Ελλάδας, κι όλου του κόσμου. Η Πολιτεύτρια Καβάλας της ΝΔ Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου ήταν η μοναδική πολιτευτής από το Νομό Καβάλας που παραβρέθηκε στην εκδήλωση για το συλλογικό σήμα MACEDONIA THE GREAT του ΣΕΒΕ. Μετά από 4 χρόνια δικαστικών αγώνων, το Σήμα κατοχυρώθηκε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Δυτικής Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας!

«Με χαρά αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του προέδρου του ΣΕΒΕ Σίμου Διαμαντίδη να παραστώ στην εκδήλωση-παρουσίαση στην επιχειρηματική κοινότητα και στο κοινό της ευρύτερης περιοχής της εθνικής σημασίας της πρωτοβουλίας του ΣΕΒΕ, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις της Μακεδονίας να το υιοθετήσουν, αλλά και το ευρύτερο κοινό να γνωρίσει τη σημαντική αυτή, δράση του ΣΕΒΕ.

Η πρωτοβουλία άρχισε επί της Προεδρίας του Γιώργου Κωνσταντόπουλου και συνεχίζεται επί της Προεδρίας του Σίμου Διαμαντίδη.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος που είχε την ιδέα, αρχικά κατηγορήθηκε για «πολιτικό πυροτέχνημα», όμως αποδείχτηκε στην πράξη ότι προστατεύουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Μακεδονίας», ανέφερε η κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση έγιναν σημαντικές αναφορές πέρα από τη νυν και πρώην Διοίκηση του ΣΕΒΕ, από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αρμόδιου για Θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Ζέρβα, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Γιάννη Μασούτη κ.α.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Κωνσταντόπουλος και ο νυν κ. Διαμαντίδης αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα μακεδονικά προϊόντα λόγω της σύγχυσης με τη γείτονα χώρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η παρουσίαση του Συλλογικού Σήματος της ΕΕ «MACEDONIA THE GREAT» έγινε στο κατάμεστο από κόσμο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον Μακεδόνα καλλιτέχνη Αντώνη Ρέμο.

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου: Αδράνεια, ολιγορία και καθυστέρηση της ΠΑΜΘ σχετικά με υλοποιήσεις έργων σε Παγγαίο και Νέστο
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: H ιστορία της Ν.Δ. είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον Κώστα Καραμανλή