Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα με απόφαση που εκδίδεται κάθε μήνα από την δήμαρχο, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Ο κ. Καλανταρίδης δήλωσε ότι «έχει γίνει κάποια παρανόηση ότι λάθος έχει εκληφθεί αυτή η απόφαση. Να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Για να μπορέσουν κάποιοι υπάλληλοι να αμειφθούν για υπηρεσία την οποία θα παράσχουν Κυριακές ή Σάββατα, ως υπερωρίες, πρέπει κάθε μήνα να βγαίνει μία σχετική απόφαση δημάρχου. Αυτό ισχύει για όλες τις υπηρεσίες. Στην προκειμένη περίπτωση, όσον αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, έχουμε την Κυριακή την Αλφαβητοπαρέλαση. Άρα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια, να κάνουν την απαραίτητη ενημέρωση, να υποστηρίξουν όλη αυτήν τη διαδικασία από πλευράς του δήμου. Για να μπορέσουν να αμειφθούν αυτήν τη συγκεκριμένη Κυριακή και αν κληθούν σε κάποιες άλλες αργίες, π.χ. την Καθαρά Δευτέρα, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις απαιτείται σχετική απόφαση δημάρχου για να μπορέσουν να πληρωθούν τη συγκεκριμένη ημέρα η οποία δεν είναι μέσα στο 5νθήμερο που εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι. Ουσιαστικά έχει να κάνει με την αποζημίωσή τους γι’ αυτές τις μέρες που θεωρούνται αργίες. Κι επαναλαμβάνω ισχύει για κάθε υπηρεσία. Τέτοια απόφαση λαμβάνεται και για την καθαριότητα και για τους ηλεκτρολόγους κλπ. Άρα δεν έχει να κάνει με το ότι έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά το ωράριο και τις μέρες λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, γιατί ουσιαστικά δεν μπορούν να δουλέψουν 7ήμερο γιατί δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες λόγω του μικρού αριθμού. Άρα καλούνται να παράσχουν βοήθεια μόνο σε τέτοιου είδους πολύ εξειδικευμένες περιστάσεις».

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Για τη Δημοτική Αστυνομία γενικότερα, είπε ότι «όπως είχαμε πει πριν 2-3 μήνες που δώσαμε συνέντευξη Τύπου για να αναφερθούμε στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, δυστυχώς τότε είχαν σταθεί όλοι στο ότι έχει δώσει πολλές κλήσεις ενώ πραγματικά είχε αναδειχθεί με κάθε απόδειξη ποιο είναι συνολικά το έργο της και πού μπορεί να παρέχει έργο. Γιατί, ως γνωστόν, η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει τις αρμοδιότητες που είχε κάποτε. Εκεί δείξαμε με στατιστικά στοιχεία τα οποία τηρούμε σε καθημερινή βάση, ποια ακριβώς είναι η σχέση μας με τον πολίτη. Πού καλούμαστε να προσφέρουμε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, με τα δεσποζόμενα ή τα αδέσποτα, με τους ελέγχους των κοινόχρηστων χώρων. Βεβαίως και με την καθημερινή δουλειά η οποία γίνεται όσον αφορά την επίβλεψη σε χώρους που δεν παρκάρουμε σωστά, όπου κάνουμε κατάχρηση θέσεων από Α.μ.Ε.Α., από ράμπες, από διαβάσεις πεζών. Άρα θα λέγαμε ότι είναι πολύπλευρο το έργο μας και είναι σε καθημερινή, ουσιαστικά, βάση. Να θυμίσω ότι βρίσκονται καθημερινά έξω 6-8 άτομα στην πρωινή βάρδια και 3 μέρες έχουμε και απογευματινή βάρδια, τις ημέρες λειτουργάς της αγοράς. Με τα άτομα που έχουμε αυτές είναι οι βάρδιες που μπορούμε να καλύψουμε και νομίζω ότι το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και με τις παραλείψεις μας και με τα λάθη μας, γιατί αυτά είναι πράγματα τα οποία δυστυχώς δεν μπορεί να τα αποφύγει κανείς κι οποιοσδήποτε καλείται να προσφέρει έργο και λάθη θα κάνει και παραλείψεις θα έχει, αρκεί να μαθαίνουμε από αυτά τα λάθη και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι».

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της ENERGEAN KAVALA BC για τους διαιτητές του παιχνιδιού
Επόμενο άρθροΕρωτήματα θέτει ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο