Η Θάσος στην ITB Berlin 2026

Με ολοκληρωμένη παρουσία συμμετείχε η Θάσος στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως, την ITB Berlin, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Η αποστολή του νησιού, με εκπροσώπους του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και του Δήμου Θάσου, πλαισιώθηκε από επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, επιβεβαιώνοντας την κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του προορισμού.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Επιμελητήριο Καβάλας, η οποία ενίσχυσε τη συνολική παρουσία της περιοχής σε μία από τις σημαντικότερες αγορές του παγκόσμιου τουρισμού.

Στη φετινή διοργάνωση, οι εξελίξεις στην ευρύτερη εμπόλεμη ζώνη βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, δημιουργώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας και μια εμφανή επιφυλακτικότητα στην αγορά. Παρ’ όλα αυτά, το μήνυμα που προκύπτει από τις συναντήσεις με tour operators, συνεργάτες του τουριστικού κλάδου και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών είναι σαφές: οι ακυρώσεις παραμένουν μηδενικές, ενώ η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Θάσου, Ιωάννης Μαρκιανός, δήλωσε:
«Η συμμετοχή μας στην ITB Berlin επιβεβαιώνει τη σταθερή στρατηγική εξωστρέφειας που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Με συνέπεια, σοβαρότητα και συνεχή παρουσία στις διεθνείς αγορές συνεχίζουμε τη συστηματική προσπάθεια ώστε το νησί μας να εδραιώσει τη θέση του ανάμεσα στους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει τις δράσεις της με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα σε νέες αγορές, υιοθετώντας μια σύγχρονη στρατηγική βασισμένη στις διεθνείς τάσεις και στα πρότυπα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Hot this week

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αλιείς, έπειτα...

Δήμος Παγγαίου: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά...

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

Topics

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες