Άνοιξαν οι ουρανοί στην Θάσο τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/8) με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να εγκλωβιστούν σε αυτοκίνητο στις Μαριές, ενώ προκλήθηκαν πλημμύρες σε δρόμους και επιχειρήσεις στα Λιμενάρια (δες εδώ).

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους της Θάσου και κυρίως των Λιμεναρίων να μετρούν τις πληγές τους. Η καταιγίδα που ξέσπασε γύρω στις 02.00 ήταν τόσο έντονη που μέσα σε 25 λεπτά σχηματίστηκαν χείμαρροι με φερτά υλικά από τα ορμητικά νερά, προκαλώντας πλημμύρες και αποκλεισμούς δρόμων και τεράστιες ζημιές σε επιχειρήσεις και σε σπίτια. Σε πολλούς θύμισε και τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νησί το Νοέμβριο του 2019.

“Τον Νοέμβριο δεν ήταν τόσο έντονο (σ.σ. το φαινόμενο), αλλά ήταν μεγαλύτερη η διάρκεια του. Αυτή τη φορά, μέσα σε 25 λεπτά σάρωσε τα πάντα. Υπήρχαν υδροστρόβιλοι με μεγάλες ταχύτητες. Αυτό που δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι φούσκωσε ο χείμαρρος των Λιμεναρίων καθώς οι ποσότητες νερού που κατέβαζε από τα βουνά ήταν τεράστιες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος μεταξύ Λιμεναρίων-Καλυβίων και κατά συνέπεια να δημιουργηθούν πολλές ζημιές σε καταστήματα κατά μήκος του δρόμου”, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (20.8) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 ο διοικητής της Πυροσβεστικής Θάσου, Κώστας Κοντογεωργίου.

Μεταξύ άλλων πλημμύρισε ένα τυπογραφείο και οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, καθώς και ένα κατάστημα ρούχων, ενώ έγιναν και αντλήσεις υδάτων από κάποια καταλύματα που βρίσκονται σε εκείνο το σημείο. Επιπλέον ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε τέσσερα αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα.

Τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους, στις Μαριές, όταν αυτό ακινητοποιήθηκε στον επαρχιακό δρόμο εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική προκειμένου οι επιβαίνοντες στο όχημα (3 άντρες και 1 γυναίκα) να απεγκλωβιστούν σώοι.

Το οξύμωρο είναι ότι σχεδόν παράλληλα η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει και δύο εστίες φωτιάς που προκλήθηκαν από κεραυνούς στην περιοχή της Ποταμιάς.

Επίσης το πρωί της Δευτέρας μετέβη στην Θάσο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης μαζί με ανθρώπους της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε να κάνουν αυτοψία και να καταγράψουν τις ζημιές.

 

ΚΛ

Προηγούμενο άρθροΑκόμα μία έκκληση της ΔΕΥΑΚ | Μην πετάτε αντισηπτικά μαντηλάκια, μάσκες, γάντια στις τουαλέτες
Επόμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη