«Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δείχνει να απαξιώνει αρκετά το ρόλο της Δημωφέλεια», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος, Σωτήρης Παπαδόπουλος

Συνεδρίασε προχθές το ΔΣ της «Δημωφέλεια» με μοναδικό πρόγραμμα το «Κιβωτός των Ήχων», πρόγραμμα 100% χρηματοδοτούμενο. Το μέλος του Δ.Σ. κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως το ψήφισε διότι δεν επιβαρύνει τα οικονομικά της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν ένα έκτακτο Δ.Σ. της Δημωφέλεια στο οποίο έδωσα παρών ως εκπρόσωπος της παράταξής μου. Κατηγορήθηκα όπως διάβασα, διότι το ψήφισα ως αντιπολίτευση. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ψηφίσαμε την ουσία του προγράμματος, φυσικά προτιμούμε προγράμματα που θα έχουν να κάνουν με βελτίωση των υποδομών κι όχι με άυλες δράσεις όπως αυτή, αλλά ήμουν θετικός και θα είμαι πάντα θετικός όπως και όλοι οι υπόλοιποι, διότι ήταν ένα πρόγραμμα 100% χρηματοδοτούμενο. Κι όχι μόνο αυτό. Το 15% από το 100% της χρηματοδότησης, αφορούσε και βελτιώσεις υποδομών, δηλαδή φωτισμού, ήχου μέσα στο κτήριο της Παναγίας. Είναι ένα πρόγραμμα 100% χρηματοδοτούμενο κ αυτή ήταν η πρώτη ερώτησή μου, διότι αν ήταν να βάλει ο Δήμος Καβάλας ένα ποσό θα ήμουν αρνητικός αφού πρόκειται για άυλη κυρίως δράση.

Αυτό ήταν μια υποβολή πρότασης. Το αν εγκριθεί ή όχι δεν το ξέρουμε, θα παίξει ρόλο πόσο καλά στοιχειοθετημένη είναι η κατάθεση της πρότασης και πόσες υπάρχουν για να εγκριθούν. Τώρα, που θα πάνε αυτά τα χρήματα, θα δούμε όταν θα φτάσει ο καιρός. Είναι ένα πρόγραμμα πλέον των 500 χιλιάδων ευρώ, όταν εγκριθεί το πρόγραμμα, τότε θα έρθουν στο Δ.Σ. τα τεύχη δημοπράτησής του κι εκεί είναι το κρίσιμο σημείο. Από ‘κει θα κριθεί, από τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν οι δυνητικοί δικαιούχοι, για το αν θέλει η διοίκηση να δοθεί «φωτογραφικά», αν μπορεί να το κάνει ή αντικειμενικά. Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και είναι δύσκολο να μην πάει με διεθνή διαγωνισμό. Θα τα δούμε αυτά στην πορεία».

ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Για τη Δημωφέλεια γενικότερα είπε ότι «δεν είμαι ευχαριστημένος, διότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δείχνει να απαξιώνει αρκετά το ρόλο της. Θέλουμε τη Δημωφέλεια δυναμική και μπροστάρη, να επιδοτεί τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού και όχι μόνο, του Δήμου Καβάλας. Αποδεικνύεται ότι απαξιώνεται πρώτα απ’ όλα από την ελλιπή χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι ακόμη και το Δ.Σ. γκρινιάζει διότι δεν επαρκεί η χρηματοδότηση που πρέπει να δώσει ο Δήμος Καβάλας. Κάνει δουλειά για το Δήμο Καβάλας και πρέπει να χρηματοδοτηθεί για τις δράσεις της. Αυτό είναι το πολιτικό σημείο στο οποίο πρέπει να μείνουμε. Αφενός η Δημωφέλεια είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη Δήμο Καβάλας κι αφετέρου ότι απαξιώνεται όσον αφορά τη λειτουργία της και τον πολύ σημαντικό θεσμικό της ρόλο».

Hot this week

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ στις Βρυξέλλες

Το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Δωρεά βιβλίων στον ΕΟΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη από τους Bookmarkers και τον Γρηγόρη Δημητριάδη

Βιβλία στο κέντρο βραχείας νοσηλείας του ΕΟΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη...

Σοβαρό τροχαίο στη Δράμα: Φορτηγό συγκρούστηκε με ΙΧ, 34χρονος απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιφερειακή...

Topics

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας ΑΜΘ στις Βρυξέλλες

Το ανακαινισμένο γραφείο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...

Κωτσόβολος – Ημέρα Καλής Πράξης: Καθαρισμός πρανών στην περιμετρική οδό της Καβάλας

Μία πολύ σημαντική εθελοντική δράση έλαβε χώρα την Κυριακή...

Μεγάλη κινητοποίηση Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ στην Παναγία Καβάλας για τραυματισμό άνδρα

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες