Δεν τίθεται θέμα αύξησης των τιμολογίων των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ. Ο πρόεδρος της κ. Απόστολος Χρόνης το διέψευσε κατηγορηματικά σε δηλώσεις του.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι φημολογία και παραφιλολογία. Με ρώτησαν τις προάλλες σε άλλο ΜΜΕ και είπα ότι οι λογαριασμοί ΔΕΗ του Νοεμβρίου που ήρθαν στη ΔΕΥΑΚ το Δεκέμβριο είναι ουσιαστικά διπλάσιοι, από 108 χιλιάδες ευρώ πληρώσαμε 218 χιλιάδες. Αυτό συμβαίνει παντού σε όλη την Ελλάδα. Είπα, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μετακυληθεί αυτό το κόστος στους πολίτες. Ήδη έχει αυξηθεί το κόστος ζωής τους από τον Σεπτέμβριο κατά 30%-35%. Δεν μπορεί να αντέξει κανείς καμία αύξηση του νερού και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε. Αυτό το κόστος πρέπει να απορροφηθεί από το κράτος. Θα πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία και συνεχώς πιέζουμε γι’ αυτό σαν ΔΕΥΑ αλλά και οι δήμοι μέσω της ΚΕΔΕ».

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

Πρόσθεσε ότι «προβλέψαμε πιο μπροστά απ’ όλους, πολύ πριν την αύξηση του ρεύματος, να κάνουμε κινήσεις, μελέτες και ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος της Επιχείρησης στον τομέα της ενέργειας. Ξεκινήσαμε πριν 1,5 χρόνο μια μελέτη, ήδη έχουμε καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και περιμένουμε την έγκριση για αναβάθμιση όλων των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚ, για να βάλουμε λιγότερο ενεργοβόρες αντλίες σε ύδρευση και αποχέτευση. Παράλληλα είχαμε προβλέψει να ζητήσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο ενός μεγαβάτ που θα αφαιρείται η ενέργεια που θα καταναλώνουμε στα αντλιοστάσιά μας από αυτήν που θα παράγεται στο πάρκο.

Ακόμη, επίσης πολύ πριν υπάρξει υπόνοια ότι ανέβει το κόστος ενέργειας, σχεδιάζουμε να κάνουμε μια ενεργειακή κοινότητα, καταθέσαμε ΑΦΜ για να κάνουμε ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο 8 μεγαβάτ για μειώσουμε το κόστος ενέργειας της ΔΕΥΑΚ και των νομικών προσώπων του δήμου. Έχουμε κάνει κινήσεις και έχουμε κάνει προβλέψεις ώστε να μπορέσουμε να το απορροφήσουμε. Απλά μας πρόλαβε η αύξηση του κόστους πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Τις τρέχουμε και τα επόμενα χρόνια θα φανεί το όφελος».

Για έργα του φυσικού αερίου είπε ότι η ΔΕΥΑΚ δεν κάνει παράλληλες εργασίες στο ίδιο σημείο, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς. Υπάρχει συντονισμός μεταξύ ΔΕΥΑΚ και φυσικού αερίου. Επίσης, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας ζήτησε από τον κόσμο να προσέξει τα δίκτυα ύδρευσης για να αποφευχθούν ζημιές και να μην ρίχνει νερό στο δρόμο. Στο τηλέφωνο 2510-250693 μπορεί κανείς να ενημερώνει για τις ζημιές που πέφτουν στην αντίληψή του. Η ΔΕΥΑΚ έχει 7 συνεργεία σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Προηγούμενο άρθροΟ Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής, κάνει το πρώτο σχόλιο για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο
Επόμενο άρθρο«Θρίλερ» με τον θάνατο 38χρονης Ρουμάνας φωτογράφου στην Καβάλα