Πανελλήνια διάσταση και προβολή αποκτά μια περίεργη υπόθεση που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές της περιοχής από το πρωί του Σαββάτου. Πρόκειται για ληστεία με ομηρία και λεία ποσό άνω των 4 εκ ευρώ! Τα χρήματα ουσιαστικά παρέδωσε στους δράστες ο διευθυντής Καβάλας εταιρίας σεκιούριτι. Κατά τα πρώτα στοιχεία δύο δράστες τον περίμεναν έξω από το σπίτι του στην Καβάλα το βράδυ της Παρασκευής. Φέρονται να τον ξεγέλασαν δηλώνοντας του ότι απήγαγαν την μικρής ηλικίας κόρη του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες του έδωσαν το τηλέφωνο για να την ακούσει. Αυτός φέρεται να άκουσε κλάμα παιδιού. Πίστεψε ότι η κόρη του είχε απαχθεί. Ακολούθησε τις οδηγίες τους κι έτσι όλοι μαζί πήγαν στα χρηματοκιβώτια της εταιρίας στον Αμυγδαλεώνα (φωτογραφία). Εκεί τους έδωσε το προαναφερθέν ποσό.

Η εταιρία φέρεται να δραστηριοποιείται στην Καβάλα σχεδόν αποκλειστικά με χρηματαποστολές σε τραπεζικά καταστήματα. Κατά συνέπεια τα χρήματα , που είναι πολλά, θα παραδίδονταν στις τράπεζες σήμερα. Οι δράστες ήταν σίγουρα άριστα ενημερωμένοι για την εταιρία και τον διευθυντή της. Γενικότερα η υπόθεση εξετάζεται προσεκτικά. Εξ αυτού του λόγου δεν υπάρχουν ανακοινώσεις.

Ιστοσελίδα των Αθηνών ανέφερε χθες το απόγευμα ότι: «Μία περίεργη υπόθεση ληστείας απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στην περιοχή της Καβάλας, καθώς επιχειρηματίας της περιοχής κατήγγειλε ότι άγνωστοι τον προσέγγισαν και με την πρόφαση ότι έχουν απαγάγει την κόρη του τον ανάγκασαν να τους δώσει 4,2 εκ. ευρώ από το χρηματοκιβώτιό του.Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι, δύο άτομα βρέθηκαν έξω από το σπίτι του και υπό την απειλή όπλου και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του λίγο έξω από την πόλη.Εκεί, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκ. ευρώ.Ο ίδιος ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει πει στις Αρχές πως είχε παραλάβει τα χρήματα από πελάτες του την Παρασκευή με σκοπό να τα φυλάξει και να τα καταθέσει στις τράπεζες τη Δευτέρα.Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη με την ΕΛ.ΑΣ. να εξετάζει διάφορα σενάρια».

Προηγούμενο άρθροΈπεσε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή της Δεξαμενής
Επόμενο άρθροΣυνάντηση των Νοσοκομειακών γιατρών με τον διοικητή του Γ.Ν Καβάλας