Με πρωτοβουλία του Δ. Αλεξανδρούπολης και υπό το φως των πρόσφατων δυστυχημάτων στον πανελλήνιο αθλητικό χώρο, τοποθετήθηκαν 15 νέοι αυτόματοι απινιδωτές σε δημοτικά καταστήματα και χώρους της πόλης.

Τα παραπάνω ανέφερε στο φακό του “e24” ο δήμαρχος της πόλης, Ιωάννης Ζαμπούκης, επισημάνοντας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξοπλιστούν με αυτόματους απινιδωτές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου.

Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ στα ελληνικά, ή AED στα αγγλικά) είναι μια φορητή, μικρή, εύκολη στη χρήση ιατρική συσκευή για την επαναφορά του ρυθμού της καρδιάς σε μια αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από ΜΗ εκπαιδευμένους πολίτες ΧΩΡΙΣ ιατρική επίβλεψη.

Ο AED αναγνωρίζει αυτόματα την «ανώμαλη ηλεκτρική καρδιακή δραστηριότητα» που προκαλεί η ξαφνική καρδιακή ανακοπή και την αντιμετωπίζει χορηγώντας ελεγχόμενο ρεύμα στην καρδιά μέσω αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων, πράξη που ονομάζεται απινίδωση. Σταματά την ανώμαλη ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς και δίνει την δυνατότητα στην καρδιά να λειτουργήσει κανονικά. Μπορεί πραγματικά να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.

Τα σημεία όπου βρίσκονται οι απινιδωτές:

Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης
Δημοτικό Κατάστημα Φερών
Δημοτικό κατάστημα Άνθειας
Γήπεδο Φώτης Κοσμάς
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Εθνικού
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Καππαδοκίας
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κτεο
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Φερών
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Παλαγίας
Γήπεδο Μαΐστρου
Κλειστό Γυμναστήριο Μιχ. Παρασκευόπουλος
Κολυμβητήριο
Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης
Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης
Β’ ΚΑΠΗ

Προηγούμενο άρθροΝΔ: Πλήρης αφωνία Τσίπρα για τις αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο
Επόμενο άρθροΟ Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κλείνει τον κύκλο του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Νέστου