Ανταποκρινόμενος άμεσα στην αγωνία των κατοίκων της Θάσου, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης μετέβη σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συναντήθηκε με τον κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Ο Βουλευτής υπενθύμισε στον Υπουργό τα απολύτως θετικά αποτελέσματα που έχει η ακτοπλοϊκή γραμμή Καβάλας – Πρίνου για τους πολίτες, κατοίκους ή μη του νησιού, καθώς και για τους επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας και ζήτησε να διατηρηθεί ως έχει. Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτει σημαντικές ανάγκες του νησιού, και υπογράμμισε τα εξής:

1. Τα δρομολόγια θα διατηρηθούν ως έχουν μέχρι τη 1η Νοεμβρίου 2020

2. Η γραμμή αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει όλο τον χρόνο, δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποτροπή διασποράς του COVID-19.

 

Επίσης, ο Υπουργός και το επιτελείο του ενημέρωσαν τον Βουλευτή πως μέχρι αυτή τη στιγμή οι τρεις ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν λάβει κρατική ενίσχυση 150.000 ευρώ για τη περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, καθώς και 167.000 ευρώ για τον Σεπτέμβριο, ενώ του διεμήνυσαν την πρόθεση του Υπουργείου να συνεχιστεί η κρατική ενίσχυση. Επιπλέον, το Υπουργείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρείχε εν είδει κρατικής ενίσχυσης την ασφαλιστική κάλυψη των ναυτικών σε πλοία που βρίσκονταν σε κατάστασης αργίας λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ κάθε ναυτικός έλαβε 600 ευρώ ως επίδομα μη απασχόλησης.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τη κεφαλαιώδη σημασία που έχει η γραμμή Καβάλα – Πρίνος για τους κατοίκους, και όχι μόνο, της Θάσου, κάτι που φροντίζω να του υπενθυμίζω σε κάθε μας συνάντηση. Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που κατάφερα με προσπάθεια χρόνων, βρισκόμενος πάντα στο πλευρό των κατοίκων του νησιού, να θεωρείται δεδομένη η αναγκαιότητα της γραμμής Καβάλα – Πρίνος, η οποία πλέον έχει εξασφαλισθεί. Συνεχίζουμε…»

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Πύρινο μέτωπο πέντε χιλιομέτρων – Ξέσπασε σε σημεία – περάσματα μεταναστών
Επόμενο άρθροΣεμινάριο Ειδικής Αγωγής στη Καβάλα για εκπαιδευτικούς