Κανένα οικονομικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας με τα ταμειακά του αποθέματα παρά μόνον απουσιάζει ο ταμίας του Δήμου Καβάλας λόγω προβλήματος υγείας που έχει. Από χθες ο αναπληρωτής ταμίας ήταν στο πόστο του, όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πολύ μας σκέφτονται τώρα τελευταία, είμαστε στην πρώτη γραμμή κάποιων, οι οποίοι πλέον απροκάλυπτα τελείως, χωρίς να κρατούν ούτε τα προσχήματα, έχουν γίνει αναμεταδότες ειδήσεων που προέρχονται από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία ασχολούνται με τις δημοτικές εκλογές.

Όσον αφορά την ουσία του πράγματος, ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το τι ακριβώς συμβαίνει. Άρα λίγο αργά ότι ανακάλυψαν οι συγκεκριμένοι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο ταμίας του δήμου Καβάλας έχει πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να απουσιάσει για αρκετό καιρό. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σ’ αυτό το θέμα. Ο αναπληρωτής, ο οποίος ανέλαβε κι έκανε κανονικά τη δουλειά είχε ένα ατύχημα. Ερχόμενος στη δουλειά την προηγούμενη Δευτέρα το πρωί, έπεσε και αυτήν τη στιγμή είναι με το γύψο στο πόδι κι έχει αναρρωτική άδεια. Άρα, τη βδομάδα που μας πέρασε, δεν λειτουργούσε το ταμείο όσον αφορά το σκέλος των πληρωμών. Οι εισπράξεις από τους εισπράκτορες του δήμου γίνονται κανονικά –αυτοί που εισπράττουν είναι οι εισπράκτορες, δεν είναι οι ταμίες. Ο ταμίας έχει ως σκοπό να πληρώνει. Από σήμερα (σ.σ. χθες), ο αναπληρωτής ταμίας θα έρχεται με το γύψο στην υπηρεσία για κάποιες ώρες, έτσι ώστε να πληρώνει τα τιμολόγια τα οποία έχουν γίνει εντάλματα, έχουνε ελεγχθεί και βρίσκονται στο ταμείο προς εξόφληση σ’ αυτούς τους οποίους τα οφείλουμε.

Αυτή είναι η κατάσταση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, δεν υπάρχει καμία στάση πληρωμών. Άλλωστε πριν λίγο καιρό κατηγορηθήκαμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα στα ταμεία του δήμου, πάλι από το συγκεκριμένο προέρχονταν αυτά τα δημοσιεύματα. Δόθηκαν όλα τα στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο τα οποία αφορούσαν το συγκεκριμένο θέμα κι έκλεισε εκεί. Και δεν υπήρξε τίποτε περισσότερο. Τώρα ανακαλύψαμε κάποιο άλλο πρόβλημα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό κατ’ αυτούς και πρέπει να χτυπηθεί η διοίκηση του δήμου. Ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον.

Ούτε στάση πληρωμών είχαμε, ούτε πρόβλημα όσον αφορά τη ρευστότητα. Τίποτε απολύτως. Για άλλη μία φορά έχουμε να κάνουμε με ψευδείς ειδήσεις δυστυχώς οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα προ των εκλογών, αυξάνονται διαρκώς. Απροκάλυπτα».

Πηγή:εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΤο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας παρουσίασε το έργο της Χριστίνας Κυριακίδου
Επόμενο άρθροΕξιχνίαση κλοπής Ι.Χ. στις Κρηνίδες που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη