Το θέμα της Εγνατίας Οδού ΑΕ και των νέων διοδίων που επιδιώκει να κάνει στην Καβάλα, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, τέθηκε επιτακτικά για ακόμη μία φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόψε  το βράδυ.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παππάς σημείωσε ότι σήμερα που υπάρχει η ατυχής συγκυρία και η κινητικότητα γι’ αυτό το θέμα, επιβάλλεται πριν βρει η Εγνατία Οδός ΑΕ τη λύση για το πού θα κάνει τα διόδια, να προβούν σε κάποιες ενέργειες ώστε να πείσουν την εταιρεία για να μην προχωρήσει στην κατασκευή διοδίων. Ζήτησε, δε, από τη δήμαρχο να προσκαλέσει εκπρόσωπο της Εγνατίας Οδού ΑΕ έτσι ώστε να του θέσουν τα ζητήματα που αφορούν το πρόβλημα που θα προκύψει διότι θα είναι καταστροφικά τα αποτελέσματα εάν κατασκευαστούν διόδια στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Άσπρης Άμμου, σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό της Καβάλας. Μάλιστα, όπως είπε, αναμένεται να επιβληθούν καταστροφικά πράγματα στην Καβάλα χωρίς επιστροφή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η δήμαρχος κα Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι θα πρέπει ο δήμος Καβάλας να απευθύνει πρόσκληση στο ΤΑΙΠΕΔ που είναι αρμόδιο για τα διόδια, διότι η Εγνατία Οδός ΑΕ απλά είναι ένα εκτελεστικό όργανο. Πρόσθεσε, δε, ότι ο αρμόδιος υπουργός αποφεύγει χαρακτηριστικά τις εκκλήσεις του δήμου Καβάλας. Αρχικά, η δήμαρχος τόνισε ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο η Περιφέρεια θα προχωρήσει στη σύμβαση για την κυκλοφοριακή μελέτη αλλά και την  μελέτη στατικότητας που θα γίνει για τη γέφυρα που κατέρρευσε στο παλιό νοσοκομείο, όπως και για την προώθηση της ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού Καβάλας. Μάλιστα, ανέφερε ότι η Περιφέρεια έδωσε τα χρήματα στην Εγνατία Οδό ΑΕ για τη σχετική μελέτη που αφορά την γέφυρα που έπεσε.

Σε ό,τι αφορά τα διόδια, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κάτι το νεότερο παρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εγνατία Οδός ΑΕ προωθεί ένα νέο σενάριο για να κατασκευάσει τα διόδια λίγο πιο κάτω από το αρχικό σημείο στο ύψος της Άσπρης Άμμου ενώ η ίδια αναμένεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Εγνατίας κ. Αντωνούδη για να έχει μία σχετική ενημέρωση.

ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος, επ’ αυτού πρόσθεσε ότι δεν έχει προχωρήσει καμία εργασία για τα διόδια, σημείωσε πως εξετάζονται διάφορα σχέδια σε ό,τι αφορά την Εγνατία και την απαλλοτρίωση εκτάσεων, πλην όμως η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Δημωφέλεια, τους έβαλε διάφορα εμπόδια ώστε να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΔήμος – «σκουπιδαριό»: «Η Κομοτηνή εδώ και 5 χρόνια γεμάτη από σκουπίδια και μπάζα»
Επόμενο άρθροΘόδωρος Μουριάδης: Ο Αστέρας Καβάλας μας γέμισε περηφάνεια