Δικαιολογημένη ανησυχία μεταξύ των πολιτών δημιούργησε τις προηγούμενες ημέρες η θρασύτατη ληστεία σε ξενοδοχείο της πόλης. Η δράση της Αστυνομίας είχε άμεσο αποτέλεσμα κι έτσι το μυστήριο για την ταυτότητα των δύο δραστών σε γενικές γραμμές λύθηκε. Ένας εξ αυτών συνελήφθη μετά από περιπέτεια στην οδό Ρωμανού, για τον δεύτερο φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη του. Οι δύο νεαροί άνδρες λέγεται ότι με μάσκες που παρέπεμπαν στις απόκριες, ξημερώματα Παρασκευής, απείλησαν γυναίκα υπάλληλο ξενοδοχείου από την οποία πήραν μικρό σχετικά χρηματικό ποσό.

Έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία άρχισε να ψάχνει και να υποψιάζεται αρχικά όσους έχουν βεβαρυμμένο παρελθόν. Εντόπισε τον ύποπτο, ο οποίος νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής οδηγούσε δίκυκλο στο κέντρο της πόλης. Το παράτησε για να τρέξει. Στην οδό Ρωμανού, σε χώρο στάθμευσης, εγκλωβίστηκε και συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ. Το πιστόλι που βρέθηκε φέρεται να είναι αυτό της ληστείας. Οι αστυνομικοί λένε με νόημα ότι ήταν έτοιμο να χρησιμοποιηθεί! Δηλαδή είχε σφαίρα στη θαλάμη.
Ο νεαρός που συνελήφθη έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, ήταν στη φυλακή για μικρό διάστημα λόγω δικαστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν σε βάρος του και δεν μπορούσε να πληρώσει.

Όπως φαίνεται με την αποφυλάκιση του επανήλθε στην «ενεργό δράση». Η υπόθεση της ληστείας έχει σε γενικές γραμμές εξιχνιαστεί. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είναι αισιόδοξη ότι θα εξιχνιάσει τρεις ακόμη ληστείες που έγιναν πρόσφατα. Μία σε σούπερ μάρκετ των Κρηνίδων και δύο πιο παλιές, στην περιοχή της Χρυσούπολης. Αυτά τα τρία περιστατικά δεν φαίνεται να έχουν σχέση με τη ληστεία τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, συνδέουν τη ληστεία της Παρασκευής με το τραγικό περιστατικό πριν από λίγες εβδομάδες στο οποίο βρήκε θάνατο ο Μάριος Ίσα. Σύμφωνα με αυτές το πιστόλι του δράστη της ληστείας εξετάζεται να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησε ο προφυλακισθέντας δράστης στο περιστατικό με τραγικό θύμα τον Μάριο Ίσα. Τότε ο δράστης είχε πει ότι το όπλο του φόνου το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Όμως ο δράστης της ληστείας με τον δράστη στο περιστατικό του θανάτου του άτυχου Μάριου φέρονται να έχουν στενή φιλική σχέση. Το πιστόλι της ληστείας θα εξεταστεί εργαστηριακά ώστε να αποδειχθεί ή όχι το αληθές του συσχετισμού.

Προηγούμενο άρθροΑπαλλαγή από τον ΦΠΑ για τους νέους επαγγελματίες
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση με βασιλόπιτα και δαπάνες εκδηλώσεων