Προχθές παραλήφθηκαν από την αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Καβάλας  τα αντιγριπικά εμβόλια και από σήμερα είναι διαθέσιμα σε όλα τα φαρμακεία. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Ρακιντζή υπάρχει υπερεπάρκεια σε εμβόλια.

 Όπως εξήγησε «Αυτό που πρέπει να πούμε είναι  ότι θα πάρουμε τα εμβόλια που θα μοιρασθούν στα φαρμακεία και αυτά θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε όλα τα φαρμακεία.

 Οι ποσότητες   είναι μεγάλες οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν θα φτάσουν ή όχι. Το πολύ θετικό είναι ότι επειδή οι συνταγές λήγουν μια και γράφηκαν αρχές Οκτωβρίου είναι ότι καταφέραμε με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το υπουργείο Υγείας και την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση καμία συνταγή να μην λήξει μέχρι 15 Νοεμβρίου, οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος από τους ασθενείς και κανείς δεν χρειασθεί να ξαναγράψει την συνταγή του.

 Ο φαρμακοποιός θα τακτοποιήσει την εκκρεμότητα αυτή ενώ μπορούν να κάνουν το εμβόλιο τους στο φαρμακείο από την στιγμή που αυτό είναι πιστοποιημένο και μπορεί να εμβολιάσει το κοινό».

 ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ

Πρόσθεσε δε πως «Επίσης να τονίσω μια και υπάρχει πανικός και δεν πρέπει να γίνουν λάθη, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες  πρέπει να πηγαίνουν και να ρωτούν πρώτα το γιατρό τους.  Τώρα με τον πανικό της γρίπης όλοι θα ρωτούν το γιατρό τους και θα ζητούν εμβόλια. Η οδηγία είναι ότι δεν γίνονται εμβόλια από τους φαρμακοποιούς χωρίς συνταγή. Οπότε πρώτα επίσκεψη στο γιατρό, για να δουν τυχόν αλλεργίες, ιστορικό και οτιδήποτε άλλο και μετά να συνταγογραφεί ο γιατρός ή να τους δίδει άδεια να το κάνουν. Αυτό είναι το σωστό για να μην υπάρχουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

 Εμείς πήραμε μια μικρή ποσότητα εμβολίων και την Τετάρτη αλλά η μεγάλη ποσότητα παραλήφθηκε την Πέμπτη και  τώρα πια θα είναι πλήρη τα φαρμακεία. Προσπαθούμε ως Σύλλογος να είμαστε τέλεια ενημερωμένοι και μια και μιλάμε για εμβόλιο και φάρμακο,  καλό είναι όλοι να γνωρίζουν όσα είναι απαραίτητα.

 Όλοι αγχώνονται. Αλλά ο ασθενής φοβάται περισσότερο, εκτιμά ότι ίσως να νοσήσει και πιέζει για το εμβόλιο. Αυτό αποτελεί το αρνητικό μέρος της υπόθεσης   αλλά εμείς που το ζούμε ξέρουμε ότι όταν ο ασθενής δεν έχει το φάρμακο του όλο αυτό είναι δύσκολο.

 Αγωνιά ο κόσμος, ο ασθενής θέλει θεραπεία, θέλει πρόληψη και το φάρμακο πρέπει να χορηγείται αφού βέβαια υπάρχει στα φαρμακεία. Δεν χρειάζεται πανικός, είμαστε ακριβείς στις ημερομηνίες και ας έρθει ο κόσμος να εμβολιασθεί. Είναι καλό να εμβολιασθούμε όσοι πρέπει γιατί έτσι περιορίζουμε την εξάπλωση της γρίπης».

Προηγούμενο άρθροΔωρεά δέκα τετρακίνητων οχημάτων από τον TAP στην ΑΔΜΘ
Επόμενο άρθροΈξι μήνες δωρεάν μεταφορά επιβατών στη Σαμοθράκη & πολλά άλλα υποσχέθηκε ο Μανούσης