Το σίριαλ του τμήματος της πεσμένη γέφυρας αναμένεται να έχει ακόμα αρκετά επεισόδια να δώσει στου Καβαλιώτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης.

Πριν το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, όπου εκεί εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η διακήρυξη δημοπράτησης του έργου για την μετακίνηση του τοιχίου της αυλής του παλιού Νοσοκομείου.

“Υπήρχε μία αγωνία και ένα άγχος για το αν θα είναι εύκολο να τελεσφορήσουν ευνοϊκά οι καταστάσεις και οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί και να επανέλθει η περιοχή στην πρόσκαιρη κατάσταση. Οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και η δυσκολία του έργου προσθέτουν χρόνους στην καθυστέρηση” ανέφερε η δημοτική σύμβουλος (Ανάσα για τον Δήμο) και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευαγγελία Δρακονάκη στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8.

Είναι σε εξέλιξη κάποιες διαγωνιστικές διαδικασίες από την Εγνατία για τη γέφυρα, που αφορούν τη μελέτη. Κάποιες διαδικασίες έχουν ανασταλεί γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν λόγω πανδημίας, ενώ κάποιες έχουν κατέβει από το σύστημα, μετά από ενστάσεις από μηχανικούς επί των διαδικασιών που δεν έγινε ακόμα σαφές.

Όλοι φαίνεται πως είναι εν αναμονή των εξελίξεων σε ότι αφορά το μελετητικό κομμάτι.  “‘Oλες οι κινήσεις οδεύουν στο να ξανακατασκευαστεί η γέφυρα” σημειώνει η κ. Δρακονάκη και συνεχίζει:  “πρέπει να προηγηθεί μία κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή και να μελετηθεί η αναγκαιότητα ή μη της γέφυρας, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε αν θα πρέπει να ενισχύσουμε το κομμάτι που έχει μείνει ή θα πρέπει εξ’ ολοκλήρου να κατεδαφιστεί. Θα πρέπει να ληφθούν και στοιχεία από το κομμάτι της γέφυρας που έχει απομείνει. Στοιχεία που αλλοιώνονται κάθε μέρα που περνά διότι είναι μία γέφυρα που είναι και στο θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής”.

“Και η τωρινή διοίκηση έχει υιοθετήσει και προχωρά τη μελέτη που είχαμε ξεκινήσει και προτίθεται να υλοποιήσει το έργο της αμφιδρόμησης με εγκεκριμένη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που έχει λάβει υπόψιν όλους τους παράγοντες που πρέπει να ισχύουν και την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών, με ταυτόχρονη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου όπως μας είχε επιβάλλει η αποκεντρωμένη”.

Για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, αν ξεκινήσει η διαδικασία την επόμενη εβδομάδα σε 6 μήνες θα υπάρχει υπογραφή της σύμβασης και έναρξη εργασιών.

Σε ότι αφορά το θέμα για την ενίσχυση της ΔΕΥΑΚ με 1.8 εκατ. ευρώ και συζητήθηκε εκτενέστατα στην διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, η κ. Δρακονάκη σχολίασε:”Μας παρουσιάστηκε μία κατάσταση προτετελεσμένων όπου ξαφνικά τη κρατική βοήθεια τη βαφτίσαμε ανάγκη για να σωθεί η ΔΕΥΑΚ από τη δήθεν κακοδιαχείριση προηγούμενων ετών. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εκδόθηκε στις 30 Μαρτίου και αφού έγινε η τροποποίηση αυτής που αφορούσε μόνο τον αριθμό των δόσεων από 38 σε 72, ο δήμαρχος αποφάσισε να μιλήσει με τους επικεφαλής τουλάχιστον 20 μέρες μετά”.

Ενώ έκανε λόγο ότι για το ενδεχόμενο να αποκομίσει η διοίκηση μικροκομματικά οφέλη: “Ο κόσμος μας έδωσε ως παράταξη μία ισχυρή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο αλλά πρωταγωνιστή των εξελίξεων όρισε τον κ. Μουριάδη. Δυστυχώς από πλευράς της διοίκησης επελέγη ο δρόμος της σύγκρουσης προκειμένου η διοίκηση παίρνοντας το 1,8 εκατ. να αποκομίσει ίσως και κάποια μικροκομματικά οφέλη. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μονίμως η πλειοψηφία είναι πάντοτε οι κακοί που κάνει το λάθος, δεν ξέρει να διαβάζει και θέλει το κακό της πόλης. Από την ΔΕΥΑΚ είδαμε μία έκθεση ιδεών”.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Ευαγγελία Δρακονάκη στo Lobby 101.8, το πρωί της Τετάρτης (6/5) από το 34.05

Προηγούμενο άρθροΜπήκε μηχάνημα και… καθάρισε στη Νέα Καρβάλη
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με το σωματείο εργαζομένων της Kavala Oil | “Στόχος η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων”