Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Νέας Περάμου Καβάλας έστειλε επιστολή σε κάθε αρμόδιο φορέα ζητώντας να επανέλθει η πορθμειακή γραμμή Νέα Πέραμος-Πρίνος και το αντίστροφο.

Η επιστολή αναφέρει:

Προς τον Κύριο Φίλιππο Αναστασιάδη Δήμαρχο Παγγαίου

Κοιν: Κυρία Άννα Θυσιάδου Διευθύνουσα Σύμβουλο ΟΛΚ

Κύριο Πριονίδη Χρήστο Αντιδήμαρχο για την Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Κυρία Ελένη Μπενή Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Παγγαίου

ΑΝΕΘ FERRIES

THASSOS FERRIES

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΘΕΜΑ: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓIA ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ-ΘΑΣΟΥ

Το λιμάνι της Νέα Περάμου Καβάλας βρίσκεται στον Δήμο Παγγαίου και απέχει μόλις 4χλμ από τον κόμβο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ. Δεν βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Νέα Περάμου. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί το νησί της Θάσου μεταφέροντας μόνο καύσιμα, χωρίς ωστόσο να έχει συμβεί μέχρι στιγμής κάποιο ατύχημα και χωρίς βέβαια να διαμαρτύρεται η τοπική κοινότητα.

Το νησί της Θάσου τα τελευταία χρόνια δέχεται χιλιάδες επισκέπτες όλους του καλοκαιρινούς μήνες απ’ όλη την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες Το 100% των επισκεπτών φτάνουν στο νησί οδικώς μέσω των υφιστάμενων ακτοπλοϊκών γραμμών και η αύξηση της επιβατικής κίνησης προς το νησί σε σχέση με τη λειτουργία της γραμμής πριν 15 χρόνια είναι τεράστια.

Επιπλέον, μπορεί να λύσει και το πρόβλημα του κέντρου της πόλης της Καβάλας αλλά και του επαρχιακού οδικού άξονα από τον κόμβο του αεροδρομίου της Χρυσούπολης (Εγνατία οδό) μέχρι την Κεραμωτή που έχουν να κάνουν με την αυξημένη κίνηση οχημάτων και φορτηγών, ειδικά τη θερινή περίοδο.

Με βάση τα παραπάνω η επαναλειτουργία της γραμμής κάθε άλλο παρά οικονομικά ασύμφορη είναι για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Σύμφωνα και με την θετική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Περάμου στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα2020-2023 καλούμε το ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ, τον ΟΛΚ αλλά και οποιονδήποτε άλλο φορέα εμπλέκεται, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία της γραμμής Νέας Περάμου-Θάσου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ανδρεάδης Αλέξανδρος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Τάσσης Κωνσταντίνος

Προηγούμενο άρθροΠέρασε αλλά… δεν ακούμπησε η “Ελπίδα” στη Καβάλα- Video
Επόμενο άρθροΗ Καβάλα πρωταγωνιστεί στην ανοιξιάτικη έκδοση του περιοδικού της Fraport