Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε εκ νέου την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων στη δύσκολη αυτή περίοδο της ενεργειακής κρίσης και της θεαματικής πτώσης των τζίρων των καταστημάτων.

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο κλάδος μας δοκιμάζεται σκληρά καθώς καθημερινά αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της δεκαετούς κρίσης και των δύο χρόνων της πανδημίας με συνέπεια να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και στον αφανισμό. Σας επαναλαμβάνουμε ότι οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας και στήριξης. Το δυσβάσταχτο κόστος της ενέργειας έχει εκτοξεύσει τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα οι πολίτες να καταναλώνουν μόνο για τα απαραίτητα για τη διαβίωση με τα υπόλοιπα που αφορούν τον κλάδο της ένδυσης, της υπόδησης, τις ηλεκτρικές συσκευές, την εστίαση κ.α. να εμφανίζουν καθημερινά μια πρωτοφανή μείωση εισπράξεων.
Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του μικρού λιανικού εμπορίου, γιατί επιχειρήσεις που αγωνίστηκαν και στάθηκαν όρθιες μετά την οικονομική κρίση είναι άδικο να καταποντιστούν επειδή η πολιτεία αδιαφόρησε. Το κόστος θα είναι μεγάλο για όλους.
Προτείνουμε λοιπόν και ζητάμε άμεσα:

• Τη μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής .
• Νέα μη επιστρεπτέα προκαταβολή μέσω ΕΣΠΑ ειδικά για το λιανικό εμπόριο.
• Επιδότηση των παγίων λογαριασμών όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.
• Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για επιχειρήσεις και επιδότηση αντικατάστασης των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών ψύξης – θέρμανσης.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
• Ρεαλιστικά χρηματοδοτικά εργαλεία για όλους.
• Αφορολόγητο έως 12.000 ευρώ.

Την επόμενη μέρα της υγειονομικής και οικονομικής πανδημίας πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΜε το δεξί και το… φλουρί ο Γιώργος Γεωργαντάς στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΑπογραφή Πληθυσμού 2021 σε Δημοτικά Καταστήματα στη Θάσο από 15-2-2022 έως 21-2-2022