Επιστολή στον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη έστειλε το Επιμελητήριο Καβάλας για τους ναυαγοσώστες που προβλέπονται για τα ξενοδοχεία. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας ανέφερε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν πτυχιούχοι ναυαγοσώστες κάτι που προκαλεί μεγάλα προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουν το κενό να καλύπτεται από τον επόπτη ασφαλείας της πισίνας.
Συγκεκριμένα είπε ότι «στα πλαίσια διαβούλευσης του υπουργείου τουρισμού υπήρχαν διάφορες ρυθμίσεις για τις πισίνες και για τα καταλύματα, στείλαμε την επιστολή στον υπουργό. Υποβάλλαμε παρατηρήσεις και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι σε δύο σημεία. Είναι το θέμα των ναυαγοσωστών που θα πρέπει να διαθέτουν τα καταλύματα τα οποία διαθέτουν πισίνες. Υπάρχει έλλειψη αυτά τα χρόνια και στη δική μας περιοχή. Προτείνουμε ότι για τη θέση του ναυαγοσώστη υπάρχει και ο πιστοποιημένος επόπτης ασφάλειας πισίνας. Μαζί με τον υπεύθυνο λειτουργίας να είναι οι άνθρωποι που μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό.
Ένα δεύτερο σημαντικό σημείο που προτείναμε είναι ότι στα πλαίσια αυτής της διαβούλευσης υπάρχει μια ξεχωριστή μνημόνευση για τις τουριστικές περιοχές της Καβάλας και της Θάσου για τα καταλύματα που στην ειδική υπηρεσία μπορούν να φύγουν υποβολές αιτήσεων από την πολεοδομία Καβάλας και να εγκριθούν από την συγκεκριμένη υπηρεσία. Είναι μια θετική εξέλιξη αλλά έβαλαν το όριο των 50 κλινών και πάνω. Η δική μας παρατήρηση είναι ότι επειδή η πλειοψηφία των καταλυμάτων στην περιοχή μας είναι περίπου από 10 κλίνες και πάνω -20 κατά μέσο όρο- προτείνουμε στο υπουργείο να δέχεται αυτή η υπηρεσία και αιτήσεις που να μην κατατίθενται στην πολεοδομία Καβάλας που υπάρχει σοβαρός φόρτος και καθυστερούμε 2-3 χρόνια για την έκδοση άδειας, να είναι από 10 κλίνες και άνω. Αυτές ήταν οι δύο παρεμβάσεις που κάναμε στο υπουργείο».
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Για το θέμα του κορωνοϊού είπε ότι «θα στείλουμε σίγουρα μια επιστολή. Είχαμε συζητήσει με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Περιφέρειας. Την Παρασκευή το μεσημέρι θα έχουμε συνάντηση στο Επιμελητήριο Ξάνθης οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων. Και για το θέμα του κορωνοϊού ώστε να προτείνουμε και να πιέσουμε προς την κυβέρνηση σε μέτρα που πρέπει να παρθούν για την περιοχή μας. Καθώς για το θέμα της πίεσης που δέχονται τα σύνορα του Έβρου και της χώρας με το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων. Θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις, θα στείλουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας στην περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση για να δούμε πώς θα μπορέσουν να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται πλέον από τον κορωνοϊό».