Σήμερα, 13 Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Θάσου κ Ελευθέριος Κυριακίδης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη και τον Πρόεδρο των Ενοικιαζόμενων Δωματίων ΑΜ-Θ κ. Ιωάννη Μαρκιανό, απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Στη σχετική επιστολή, όπου αναλύονται οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της Θάσου από τις πρόσφατες αποφάσεις για την διέλευση των τουριστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον COVID 19, καλούν σε ανάληψη πρωτοβουλιών προς ενίσχυση των επιχειρήσεων, των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών της Θάσου που πλήττονται από τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και εξελίξεις.

Ειδικότερα με την επιστολή προτείνεται πέραν των άλλων:

Η επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, με στόχο την αποσυμφόρηση του Προμαχώνα και διευκολύνοντας παράλληλα μεγάλη μερίδα τουριστών που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μας, με βάση τα όσα αποφασίστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή.
Η θεσμοθέτηση ρύθμισης, με πολλές δόσεις, για την εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεών των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, οι οποίοι θα αδυνατούν, στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή αυτών. Ανάλογα με τις εξελίξεις, σχεδιασμός περί αναστολής πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων σε αυτούς που αποδεδειγμένα πλήττονται.

Προηγούμενο άρθροΑπαγορεύονται τα πανηγύρια μέχρι τέλος Ιουλίου | Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι
Επόμενο άρθροΗ ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Καβάλας καταδικάζει την απόφαση για μετατροπή της Αγιας Σοφιάς σε τζαμί