Το Επιμελητήριο Καβάλας, σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Νόμο 3850/2010, όπως ισχύει, δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στη Β΄ και Γ΄ κατηγορία, εάν δεν επιθυμούν να αναθέσουν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας σε εξωτερικούς συνεργάτες (Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης- ΕΞΥΠΠ) να επιμορφώνονται οι ίδιοι προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας, εφόσον έχουν τα κατάλληλα προσόντα.

Το Επιμελητήριο Καβάλας υλοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας σε επιχειρήσεις Β΄ & Γ΄ κατηγορίας.

Ειδικότερα, τα σεμινάρια κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες επικινδυνότητας, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε:

Β’ Κατηγορίας: για όσους πληρούν τις απαραίτητες ειδικές προϋποθέσεις, είναι διάρκειας 35 ωρών. Για τα μέλη του Επιμελητηρίου πρέπει να είναι πληρωμένο το τέλος ΓΕΜΗ μέχρι και το 2022 και η συνδρομή του Επιμελητηρίου του έτους 2022, ενώ το κόστος για τα μη μέλη είναι 100€.

Γ’ Κατηγορίας: για εργοδότες που οι επιχειρήσεις τους απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους, διάρκειας 10 ωρών. Για τα μέλη του Επιμελητηρίου πρέπει να είναι πληρωμένο το τέλος ΓΕΜΗ μέχρι και το 2022 και η συνδρομή του Επιμελητηρίου του έτους 2022, ενώ το κόστος για τα μη μέλη είναι 50€.

Τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες θα απονέμονται από το Επιμελητήριο Καβάλας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Καβάλας, τηλ. 2510 222212 κα Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ. 4) και κα. Μαρία Αρβανιτάκη (εσωτ. 20), και στο info@chamberofkavala.gr

Προηγούμενο άρθροΕξετάσεις χορήγησης άδειας άσκησης επαγγέλματος από το ΤΕΕ-ΑΜ
Επόμενο άρθροΤυπική η διαδικασία εκλογής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπως δήλωσε ο Σωτήρης Παπαδόπουλος