Ο Συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου κ. Βαγγέλη Παππά εξέδωσε μία ανακοίνωση αναφορικά με τις προσλήψεις των υδρονομέων από τον Δήμο Καβάλας κατηγορώντας  την Διοίκηση για προεκολογικές προσλήψεις καθώς κάποιοι από αυτούς είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό της δημάρχου κ. Τσανάκα. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανόλης Κελαϊδάκης.

Όπως τόνισε «Αυτό που είδαμε και στη διάρκεια της τηλεοπτικής τηλεμαχίας ήταν η επιβεβαίωση όλων όσων κατήγγειλαν οι πολίτες και όλων όσων εμείς σημειώναμε.

Κάποια πράγματα ίσχυαν. Γινόταν καταγγελίες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)  και η Δήμαρχος έλεγε ότι ήταν τίμια απέναντι στους πολίτες ενώ πλέον παραδέχθηκε ότι και τους υποψηφίους χτυπά η ανεργία για αυτό και η ίδια λειτουργεί όπως λειτουργεί.

Δηλαδή 4ο θέμα στο Δ.Σ. ήταν ο ορισμός των υδρονομέων στην περιοχή των Φιλίππων. Έγιναν 53 αιτήσεις και έπρεπε να επιλεγούν 25 ως υδρονομείς

Παλαιότερα αυτό το θέμα ήταν όντως βραχνάς για αυτό και κάθε φορά είχαμε ζητήματα,  μέχρι και καυγάδες είχαμε. Μιλάμε για άτομα που παίρνουν για την καλοκαιρινή περίοδο οι οποίοι και ανοίγουν και κλείνουν το δίκτυο της άρδευσης της περιοχής των Φιλίππων.

Σε αυτή την θέση μπορούν να συμμετάσχουν αφού επιλεγούν βέβαια άτομα από 23 μέχρι 60 ετών ενώ  ο νόμος αφήνει και ένα παράθυρο για ανθρώπους άνω το 60 οι οποίοι και μπορούν να προσληφθούν εφόσον βέβαια συντρέχουν κάποιοι ειδικοί λόγοι.

Την πρώτη χρονιά είχε γίνει συζήτηση και η ίδια η Δήμαρχος στην πρώτη χρονιά της θητείας της είχε ασχοληθεί εντατικά με το θέμα και τότε όλοι λέγαμε να πάρουμε παλιούς γιατί ήξεραν τη δουλειά».

ΜΥΣΤΙΚΗ

Πρόσθεσε δε πως «Η διαδικασία όμως επιλογής είναι κρυφή και μυστική. Συγκεκριμένα 5 άτομα αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι υδρονομείς και κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Η ίδια η Δήμαρχος ρωτήθηκε αν έχει δικές της επιλογές εντός της λίστας και η ίδια παραδέχθηκε ορισμένα πράγματα.

Έτσι 25 άτομα επιλέχθηκαν, εμείς δεν γνωρίζαμε κανένα άτομο! Μάλιστα αυτό που μάθαμε είναι πολλοί άνθρωποι πιέσθηκαν να είναι υποψήφιοι της κ. Τσανάκα και μετά επιλέχθηκαν, και όλα αυτά μέσα από ένα μαύρο κουτί.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βέρρος κάθε χρόνο λέει ΝΑΙ στην αναγκαιότητα ΟΧΙ όμως στο κριτήριο επιλογής. Εμείς λέγαμε ότι όποιος έχει κριτήριο σοβαρό να μπει. Ποτέ δεν είδαμε τα κριτήρια, τίποτε δεν είδαμε».

Βέβαια ο ίδιος εκτίμησε ότι με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ λογικά όλα αυτά θα τελειώσουν αφού δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες παρατάξεις που θα έχουν όλες τις ίδιες αναξιοκρατικές αντιλήψεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Αυτό που θέλει ο συνδυασμός του κ. Παππά και ο ίδιος βέβαια, είναι να υπάρξει μια διαπαραταξιακή επιτροπή και με μόρια να κάνει τις επιλογές. Ποτέ δεν τηρήθηκε ο νόμος επί της κ. Τσανάκα. Επιλέγονταν άνθρωποι επειδή το ήθελαν, εμείς ποτέ δεν βλέπαμε τα ονόματα των επιλεγέντων.

Έχω και απόσπασμα από συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου ο κ. Παππάς ζήτησε από τη Δήμαρχο να πάρει άτομο από το Ζυγός επειδή είχε μεγάλη ανάγκη. Και μάλιστα της είπε ότι δεν επιλέγεται επειδή δεν είναι υποψήφιος της και η ίδια η Δήμαρχος είπε άστο το θέμα θα το συνεχίσουμε μετά!

Δηλαδή όλοι είμαστε μάρτυρες παραπόνων ότι η διοίκηση δεν σέβεται τους ανθρώπους» τόνισε.

Τέλος αναφορικά με την τηλεμαχία τόνισε ότι τηρουμένων των αναλογίων πήγα αρκετά καλά έστω και αν ήταν 7 οι υποψήφιοι οπότε τα πράγματα εκ των προτέρων θα ήταν περίεργα.

«Απλά για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από το ΕΓΩ τους. Και η Δήμαρχος και ο κ. Παπαδόπουλος χρησιμοποίησαν πολύ το ΕΓΩ και όταν κάποιοι τους το είπαν απάντησαν ότι από τις 26 Μαΐου θα πάει εμπρός το ΕΜΕΙΣ. Ο χρόνος ήταν λίγος οπότε δεν μπορούσε να απαντηθεί ένα σύνολο ερωτήσεων» τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΜ. Καπέτης: Εμείς θέλουμε όλη η πόλη να προχωρήσει ενωμένα με στόχους
Επόμενο άρθροΑγιασμό στο εκλογικό του κέντρο θα κάνει σήμερα στην Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης