Η κατάσταση από τις 15 Ιουνίου και έπειτα έδειξε ότι πάει καλά. Απώλεια αποτελούν οι Σέρβοι λόγω του κλεισίματος των συνόρων και την αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό διαφυλάττει τη χώρα μεν από υγειονομικής πλευράς, αλλά αναμφίβολα θα έχει οικονομική επίπτωση.

Το παραπάνω έρχεται να προστεθεί στο γνωστό πρόβλημα με το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών της χώρας (εκτός του Προμαχώνα) με κυριότερο αυτό της Νυμφαίας. Όπως ειπώθηκε και στον αέρα του Lobby τις προηγούμενες ημέρες για τη συνδρομή του Υπουργείου Άμυνας στο ενδεχόμενο λύσης στον παραπάνω μεθοριακό σταθμό.

“Από την Τετάρτη είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους αρμόδιους φορείς και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να στείλει ιατρικό κλιμάκιο ώστε να ενισχυθούν τα σύνορα,  μήπως και ανοίξουν”, δήλωσε στο ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως και άλλοι φορείς της Καβάλας έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον Καβαλιώτη ΥΕΘΑ ώστε να στελεχωθεί από κλιμάκιο του στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον σταθμό της Νυμφαίας περνούσαν οι περισσότεροι Ρουμάνοι τουρίστες που έφταναν στην περιφέρεια μας και πιο συγκεκριμένα στην Θάσο. “Το να αφήνεις τον Προμαχώνα ανοιχτό, πάλι δημιουργείς συνωστισμό διότι συγκεντρώνονται ουρές χιλιομέτρων. Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι στις προτιμήσεις αυτών που θέλουν να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές”, επεσήμανε ο δήμαρχος Θάσου.

Επίσης τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Κυριακίδης αναγκάστηκε για τέταρτη (!) φορά να βγει δημόσια και να διαψεύσει τα fake news, ότι υπάρχει κρούσματα κορωνοϊού το νησί της Θάσου (δες εδώ) . “Είμαστε σε μία κρίσιμη χρονιά, υπάρχουν προβλήματα οπότε τουλάχιστον εντός του νησιού πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί”.

Ακούστε όσα δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης από το 1.36.50

Προηγούμενο άρθροΠρομαχώνας | Μεγάλες καθυστερήσεις στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα
Επόμενο άρθροΈτοιμο το νέο πυροφυλάκιο στο Μακρυχώρι του Δήμου Νέστου