Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 επισκέπτονται τον Έβρο οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Παναγιώτης Κουρουμπλής (βουλευτής Β´ Αθηνών, πρώην υπουργός) και Ουφούκ Μουσταφά (δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής).

Κατά την διάρκεια παραμονής τους στον Έβρο συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη με θέμα «Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι Πρόοδος η Οπισθοδρόμηση».

Ειδικότερα στο Σουφλί το πρωί του Σαββάτου, περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, μπήκαν σε καφενεία και μπαράκια και συνομίλησαν με τους πολίτες, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής.

Οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές συνοδευόταν από τους βουλευτές Νατάσα Γκαρά και Νίκο Ρίζο, υποψήφιους νομαρχιακούς συμβούλους με την παράταξη του Κώστα Κατσιμίγα καθώς και από μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού «Τσιακίρη», ο Μενέλας Μαλτέζος παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και επεσήμανε τη μεγάλη σημασία των Ευρωεκλογών, τονίζοντας τα όσα επιτεύχθηκαν για τη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια μέσα από της αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Ουφούκ Μουσταφά ξεκίνησε την τοποθέτησή της τονίζοντας την τιμή και την ευθύνη που νοιώθει ως υποψήφια ευρωβουλευτής. “Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες όχι μόνο ως δημοσκόπηση, που τις έχει αναγάγει η ΝΔ, για τις Εθνικές εκλογές, αλλά κυρίως γιατί θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης. Σήμερα τείνει να χαθεί στην Ευρώπη έννοια της αλληλεγγύης. Να κυριαρχήσει η ξενοφοβία και η ακροδεξιά. Πρέπει να ανακοπεί αυτή η πορεία γιατί φέρνει οπισθοδρόμηση” τόνισε. Κλείνοντας κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών και χαρακτήρισε την ενωμένη Ευρώπη αυτή τη στιγμή “ως έναν υπνοβάτη που πάει να πέσει στο γκρεμό”. “Από το όραμα της ίδρυσης της, μέχρι σήμερα υπάρχει τεράστια απόκλιση. Όμως υπάρχει δυνατότητα αναστροφής. Το αποτέλεσμα αυτών των Ευρωεκλογών μπορεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα και να οικοδομήσει ένα νέο αφήγηση με όραμα μια κοινωνία χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς” σημείωσε. Κλείνοντας είπε πως ο μόνος “εχθρός αυτών των Ευρωεκλογών είναι η αποχή”.

Πηγή:evros24.gr

Προηγούμενο άρθροΤους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ παρουσιάζει ο Μητσοτάκης – Πού υπερέχει το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο
Επόμενο άρθροΤο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης αναβαθμίζεται με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής