Με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Χρίστο Δήμα, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου 2024, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν την πορεία εκτέλεσης των έργων στη Δημοτική Καπναποθήκη και το Φρούριο Καβάλας, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα συζήτησαν για τις προοπτικές ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού, με στόχο τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λίγο πριν τη σύσκεψη, ο κ. Μουριάδης ανέφερε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, τα εξής: «Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Υπουργείο Πολιτισμού, τόσο για έργα που αφορούν στη Δημοτική Καπναποθήκη, όσο και το Φρούριο Καβάλας θα συνεχίσει να είναι εξίσου εποικοδομητική και το όραμα – σκέψεις που έχουμε μοιραστεί στις επαφές μας με τα υπουργικά στελέχη θα είναι υλοποιήσιμα στο εγγύς μέλλον. Μέσα από τη συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας θα υπάρξει μια κατάθεση απόψεων για τα συγκεκριμένα θέματα. Από πλευράς μας πρέπει να συντονίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα αποτελέσματα. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα και γενικά πρέπει να δοθεί βάση στην επίσπευση των διαδικασιών προς όφελος του Δήμου και των δημοτών».

Ο κ. Δήμας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή μας συνάντηση με τον δήμαρχο, αφορά σε δύο πολύ σημαντικά έργα για τον Δήμο Καβάλας. Το ένα αφορά στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά για την αναβάθμισή της και το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και το υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου της πόλης, όπου κι εκεί έχουμε μια ριζική αναβάθμιση των υποδομών. Πιστεύω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Καβάλας θα έχει αναβαθμισμένες υποδομές πολιτισμού, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία και η Καβάλα να μπορέσει να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες στο κομμάτι του Πολιτισμού και να αποτελέσει το επίκεντρο πολιτιστικών γεγονότων, διεθνούς εμβέλειας».

Στο τέλος της συνάντησής τους, ο κ. Μουριάδης χάρισε στον Υφυπουργό Πολιτισμού ένα ξύλινο κουτί με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Προηγούμενο άρθροΝταλίκα έφυγε από το δρόμο στην παράκαμψη της Εγνατίας οδού πριν την έξοδο του Αγίου Σίλα
Επόμενο άρθροΒουλή: Άναψε φωτιές το «sugar daddies» του Κουτσούμπα – Οι αντιδράσεις και η απάντηση του ΚΚΕ