Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται ότι, την προσεχή Κυριακὴ της Ορθοδοξίας (17-3-2019) έχει προ­γραμ­ματισθεί, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, η επίσημη τελετὴ μετ­ονο­μασίας της οδού «Μητροπόλεως» σε οδὸ «Μητροπολίτου Προκοπίου».

Πρόκειται για την υλοποίηση της αποφάσεως του Δημοτικού Συμ­βουλίου Καβάλας, ύστερα απὸ σχετικὸ αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητρο­πολίτου μας κ. Στεφάνου, ο οποίος από την πρώτη στιγμὴ της ελεύσεώς του στην Μητρόπολη της Καβάλας έθεσε σαν άμεση προ­τεραιότητά του την απόδοση της οφειλομένης τιμής προς τον άμεσο προκάτοχό του και για 43 χρόνια Μητροπολίτη κυρό Προ­κόπιο.

        Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει :

• Το πρωΐ της Κυριακής 17-3-2019, Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικὸ ιερὸ Ναὸ του αγίου Αποστόλου Παύλου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Στεφάνου.

• Μετὰ την απόλυση της Θείας Λειτουργίας και ώρα 11 π.μ. έξοδο εκ του ιερού Ναού δια την μετάβαση εν πομπή και με την συμ­μετοχή του ιερού Κλήρου, των Αρχών και των Φορέων της Πόλεως και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου προς την οδό «Μητρο­πόλεως» δια των οδών Δαγκλή και Κων. Παλαιολόγου.

• Στις 11.15 π.μ., αποκαλυπτήρια της επιγραφής της νέας οδού «Μητ­ρο­πολίτου Προκοπίου» απὸ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο και την Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, μετὰ από σύν­τομη τελετὴ.

Η παρουσία όλων μας, Κλήρου και Λαού της τοπικής μας Εκκλησίας θα είναι μια εναργὴς απόδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον μακα­ριστὸ Ιεράρχη κυρὸ Προκόπιο, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή του με την ιστορία του τόπου και της Εκκλησίας μας και άφησε το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του σε αυτὴν.

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Οι προβληματισμένοι και η επίθεση που ετοιμάζει το Μαξίμου στον Μητσοτάκη
Επόμενο άρθρο15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή