Εξασφαλίζεται η επάρκεια υδάτων άρδευσης για τα ακτινίδια του Νέστου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου με την συμμετοχή του νέου προέδρου του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Θεόδωρου Αλεξανδρόπουλου, του διευθυντή του ΤΟΕΒ κ. Γιάννη Καλτάκη και του διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Λεωνίδα Καστανά, με θέμα τα ζητήματα που αφορούν την άρδευση στην επαρχία Νέστου. Μεταξύ άλλων την σύσκεψη απασχόλησε το θέμα που έχει ανακύψει με την διάθεση υδάτων από το φράγμα του Θησαυρού, με κίνδυνο να μην υπάρχει επάρκεια για την άρδευση των ακτινιδίων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Στην σύσκεψη έγινε γνωστό ότι για την εξεύρεση λύσης, έγινε παρέμβαση αρμοδίως τόσο από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο ενώ απεστάλει και σχετική επιστολή (η οποία επισυνάπτεται) και ήδη σημειώθηκε μια θετική εξέλιξη. Συγκεκριμένα υπάρχει η προφορική δέσμευση του Διευθυντή του Συγκροτήματος Νέστου ΔΕΗ που διαχειρίζεται το Φράγμα του Θησαυρού, για την εξασφάλιση των απαραίτητων υδάτων, για την άρδευση και κατά τον μήνα Οκτώβριο, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην καλλιέργεια του Ακτινιδίου.

Για την θετική έκβαση της προσπάθειας ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης σημείωσε ότι «Η διασφάλιση των καλλιεργειών και η εξασφάλιση εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων, αποτελεί προτεραιότητα μας. Αυτό συνεπάγεται ότι εξασφαλίζουμε το εύλογο εισόδημα για τους παραγωγούς. Αυτό καθιστά αναγκαίο για εμάς, να είμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα που προκύπτει και επιπλέον να παρεμβαίνουμε όπου κρίνεται αναγκαίο για την εξασφάλιση της παραγωγής. Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, το δικό μου προσωπικό ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον του Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου και της Αντιπεριφερειάρχου Ξάνθης κ. Πολύξένης Μπρίκα αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι, θα αγωνιζόμαστε και θα προσπαθούμε και σε κάθε άλλη περίπτωση να πετυχαίνουμε το καλύτερο».

Στην συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι «Υπάρχει μια καλή συνεργασία με τους ΤΟΕΒ με σκοπό να αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και σωστά τα προβλήματα που ανακύπτουν για να μην θίγεται η παραγωγή. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να μην θιγεί η καλλιέργεια του ακτινιδίου, για την οποία είναι κρίσιμο το διάστημα του Οκτωβρίου. Ωστόσο και γενικότερα προσπαθούμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων άρδευσης καθώς εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής σημειώνεται μείωση του νερού τα τελευταία χρόνια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες προσπαθούμε να τα διαχειριζόμαστε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για να μπορούμε να έχουμε τα γνωστά εξαιρετικής και πιστοποιημένης ποιότητας προϊόντα, τα οποία παράγει η περιοχή μας και τα οποία κατορθώνουν να πετυχαίνουν σημαντικές επιδόσεις στις διεθνείς αγορές».

Hot this week

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αλιείς, έπειτα...

Δήμος Παγγαίου: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά...

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

Topics

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες