4

Να άρει τις απολύσεις και να προβεί σε υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου ζητούν οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα Καβάλας από τη διοίκηση της Βιομηχανίας. Παράλληλα ζητούν να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση από κοινού και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο.
Τα αιτήματά τους αυτά μετέφερε χθες αντιπροσωπεία εργαζομένων, μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και τον πρόεδρο των Εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες Ελλάδας, στον Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας κ. Νεφελούδη με τον οποίο συναντήθηκαν χθες. Αργότερα συναντήθηκαν και με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη.
Αύριο (Παρασκευή) αναμένεται από το Υπουργείο Εργασίας η τελική απόφαση μετά από την εξέταση των αιτημάτων των δύο πλευρών, εργαζομένων και διοίκησης της ΒΦΛ. Σε δηλώσεις του πάντως, ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η περίπτωση της λειτουργίας της ELFE και την τριών άλλων εταιριών στο εργοστάσιο αποτελεί ξεκάθαρα μεταβίβαση εταιρίας, συνεπώς οι εργαζόμενοι πρέπει να συνεχίσουν να έχουν το ίδιο εργασιακό καθεστώς.

Προηγούμενο άρθρο10α Τσαμκιράνεια στον Δήμο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΚαθυστερήσεις στο έργο δικτύου άρδευσης στην πεδιάδα του Νέστου