Σε σήριαλ μετατράπηκε η υπόθεση του Υδροπτέρυγου και των δρομολογίων Καβάλας- Λιμένα Θάσου. Ο βουλευτής κ. Γιώργος Παπαφιλίππου έκανε σχετικές δηλώσεις αναφερόμενος αρχικά σε κάποιες επαφές.

Αρχικά είπε ότι «χαράσσεται η πολιτιστική πολιτική για όλες τις περιφέρειες και φυσικά για την δική μας. Θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο. Έχουμε εκθέσει όλα τα ζητήματα. Είναι σε καλή κατάσταση η όλη υπόθεση, ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Θέσαμε όλα τα ζητήματα που κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να μπουν σε άμεση προτεραιότητα».

Για το υδροπτέρυγο είπε ότι «υπήρχαν πάρα πολλά μεγάλα εμπόδια. Τα μεγάλα προβλήματα έχουν λυθεί, απομένουν πολύ μικρά προβληματάκια που πιστεύω μέσα στη βδομάδα θα λυθούν κι αυτά. Όμως το μείζον ζήτημα έχει αντιμετωπιστεί κι έχει βρεθεί λύση.

Έχει κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που ρυθμίζει και τα των υπό παραχωρήσεων δραστηριοτήτων των λιμανιών μεταξύ των οποίων της Καβάλας».

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Για τα διόδια στην περιοχή της Άσπρης Άμμου είπε ότι «ο Υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης δεν επιμένει, είχε από την αρχή διαφορετική άποψη. Ελπίζω ότι αυτά που έχει εξαγγείλει θα γίνουν πραγματικότητα. Σε λίγο καιρό σε όλους τους αυτοκινητόδρομους θα υπάρχει το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα. Η όλη διαδικασία προχωρά και πιστεύω ότι μέσα στους χρόνους που έχουν εξαγγελθεί θα αρχίσει η λειτουργία του συστήματος».

Για τα κτίρια του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ είπε ότι «είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία για να βρεθεί η χρυσή τομή. Πιστεύω ότι θα βρεθεί. Εμείς πιέζαμε ώστε πριν από τις ημερομηνίες που λήγουν οι παρατάσεις των συμβάσεων των δύο ομίλων να έχει βρεθεί λύση. Αυτή είναι η κατεύθυνση, αγωνιζόμαστε και επιδιώκουμε να βρεθεί λύση σ’ αυτό το χρονικό διάστημα».

Για τις Σχολές Οδήγησης είπε ότι «αυτές τις μέρες το νομοσχέδιο που τους αφορά συζητείται στις επιτροπές της Βουλής και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης θα συζητηθεί και στην ολομέλεια, που δίνει την οριστική λύση σ’ αυτό το μεγάλο θέμα».

Τέλος για τις επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στην Καβάλα είπε ότι είναι πιθανόν να έρθει την επόμενη βδομάδα ο Υπουργός Οικονομίας κ. Τσακαλώτος. Επίσης ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας  κ. Κουβέλη. Για τις εκλογές δήλωσε ότι θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Προηγούμενο άρθροΤην Κυριακή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης θα παρουσιάσει στην Καβάλα τους 35 πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του
Επόμενο άρθροΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Αύριο το Αναγέννηση Λιμεναρίων-Ορφέας Ελευθερούπολης