Η δομή Kick it του Επιμελητηρίου Καβάλας αποτελεί πυλώνα στήριξης νέων επιχειρηματιών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μάρκο Δέμπα πολλοί από αυτούς τους επιχειρηματίες έχουν βραβευτεί.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Θέλουμε το Επιμελητήριο Καβάλας να πρωτοστατεί, να είναι μπροστά σε δράσεις προς όφελος και των νέων επιχειρηματιών, για τους οποίους το απόγευμα της Τετάρτης είχαμε την εκδήλωση για τον δεύτερο κύκλο της δομής στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, του Kick it. Νωρίτερα, το πρωί, ήμουν στην Αθήνα, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων όπου κατόρθωσα να παρουσιάσουμε αυτήν τη δομή για την οποία είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι, τόσο για τη συμμετοχή των νέων που εντάχθηκαν αλλά και για τα αποτελέσματα. Όταν, επομένως, είμαστε από τα πρώτα Επιμελητήρια της χώρας που δημιουργήσαμε τέτοια δομή στήριξης για τους νέους επιχειρηματίες και μάλιστα η Κεντρική Ένωση μέσα από τις Επιτροπές καλεί το Επιμελητήριο Καβάλας να την παρουσιάσει για να δουν και οι άλλοι πρόεδροι τα αποτελέσματα, πώς το οργανώσαμε και το στήσαμε, πώς το χρηματοδοτήσαμε και τι οφέλη έφερε για την επιχειρηματικότητα της περιοχής, για να μπορέσουν και σε άλλες περιοχές της χώρας να δημιουργήσουν τέτοια δομή και άλλα Επιμελητήρια, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».
ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Πρόσθεσε ότι «στον προηγούμενο κύκλο είχαμε μια σειρά περίπου 25 ατόμων που είχαν ενταχθεί στο δομή. Σ’ αυτόν το δεύτερο κύκλο είχαμε 14 νέους επιχειρηματίες που ενταχθήκαν στη δομή και σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους, ωρίμασαν τις ιδέες τους και οι περισσότεροι δημιούργησαν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.
Τρία ενδεικτικά παραδείγματα από αυτούς τους νέους επιχειρηματίες:
Το πρώτο είναι ότι ο νεαρός Χαρίλαος Μαυρομάτης που έκανε τη δική του επιχείρηση πάνω στο λάδι από την περιοχή του Οφρυνίου, βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου με το χρυσό βραβείο για όλη την Περιφέρεια της Μακεδονίας, για τα τύπου ελαιόλαδο Χαλκιδικής.
Όταν η επιχείρηση της Ελίζας Χριστοπούλου, η κόρη που έχει χειροποίητα κοσμήματα, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της και πλέον κατόρθωσε αυτά τα κοσμήματα να είναι στο πωλητήριο του Μουσείου της Ακρόπολης, κάνοντας επιχειρηματική συμφωνία την οποία πρόσφατα ανανέωσε, όταν έχουμε την Ελεάνα Αντωνοπούλου με το work shop για χειροποίητα είδη δέρματος και μπορεί και εξάγει σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού, αυτά είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Είναι επίσης η Μπεάτα Σαμαρά που έχει κάνει την αναγεννητική γεωργία στο Παγγαίο, η Σταυρούλα Παναγιωτίδου με τα χειροποίητα είδη δώρου και κοσμήματα και την Αγγελική και τη Νίκη Κουντουράκη που έχουν το Terraco mio με χειροποίητα διακοσμητικά από οικολογική ρητίνη, έχουμε απτά παραδείγματα που έχουν γίνει πράξη αυτές οι ιδέες μέσα από των ωρίμανσή τους στη δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που θα το συνεχίσουμε. Σήμερα (σ.σ. χθες) έχουμε μία συνάντηση στο ΒΑΑ για να συνεχίσουμε την πρότασή μας και για τα επόμενα χρόνια, βλέποντας τόσο θετικά αποτελέσματα. Η νεανική επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας θα πάει μπροστά και μαζί με το Επιμελητήριο θα μπορέσουμε να στηρίξουμε κι άλλες επιχειρήσεις με καινοτόμες ιδέες».