Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε το σωματείο εργαζομένων της ΒΦΛ Στις 10.30 το πρωί και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου άρχισε η συζήτηση για τη ΒΦΛ. Παρόντες εργαζόμενοι και η δήμαρχος. Όπως δείχνουν τα πράγματα υπάρχει βούληση για συνεννόηση και κοινή δράση όπως η προταθείσα σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων στο πρόβλημα παραγόντων. Φαίνεται ότι θα την οργανώσει άμεσα η κ. Τσανάκα.
Την ίδια ώρα Επιστολές σε όλους τους θεσμικούς φορείς της Καβάλας θα αποστείλει σήμερα η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, επισπεύδοντας τη σύγκληση ευρείας σύσκεψης, ώστε να διερευνηθούν λύσεις για το θέμα που απασχολεί εδώ και δύο μήνες την Καβάλα και δεν είναι άλλο από την ταραχώδη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος αναφέρει:
«Ο Δήμος Καβάλας, ενόψει των σοβαρών και δυσάρεστων εξελίξεων που διαδραματίζονται αυτές τις ημέρες στην ΒΦΛ Καβάλας, θεωρεί θεμελιώδη υποχρέωση του να στηρίξει τους εργαζομένους της ΒΦΛ και ιδιαιτέρως τους 51 εργαζομένους που αδίκως απολύθηκαν πρόσφατα. Για τους λόγους αυτούς, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα παίρνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σε σύσκεψη όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις και να χαράξουν τα επόμενα βήματα με κοινό γνώμονα και σκοπό την υποστήριξη των εργαζομένων”.
 Στην ευρεία συνάντηση θα κληθούν να παραβρεθούν οι τοπικοί βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, αλλά και ο Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ., κκ. Προκόπιος.
Επειτα οι κινητοποιήσεις των απεργών της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων συνεχίζονται γύρω στη μία μπλόκαραν την είσοδο στο εργοστάσιο στους εργαζόμενους των τριών εργολαβικών εταιρειών, ΕΛΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ., Centrofaro και PFI Company, οι οποίοι θα αναλάβουν την κάλυψη της μεσημβρινής βάρδιας.
Οι απεργοί της Β.Φ.Λ. έχουν φρακάρει την είσοδο από το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» και χαρακτηρίζουν «απεργοσπάστες» τους συναδέλφους τους.
Ωστόσο σε δηλώσεις του ο διευθυντής της ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ Νϊκος Μπεχράκης ζητάει όπως λέει χαρακτηριστικά την τήρηση της νομοθεσίας και των νόμων, τονίζοντας πως η πολιτεία οφείλει να κάνει το καθήκον της και να τηρήσει τους νόμους.
Τελικά η αλλαγή της βάρδιας πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση τριών ωρών στις 5 το απόγευμα, με τους εργαζόμενους να πηγαίνουν στο εργοστάσιο από τα λεωφορεία με τα πόδια.
Τελικά η αλλαγή της βάρδιας των 70 περίπου ατόμων που έγινε με καθυστέρηση τριών ωρών στις 5 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, ενώ οι εργαζόμενοι που σχόλασαν στις δύο έπειτα από αναμονή τριών ωρών έφυγαν με τα πόδια, ενώ έπειτα από λίγη ώρα μία μικρότερη ομάδα μετακινήθηκε με λεωφορείο μέχρι το σημείο που ήταν παρατεταμένοι οι άνδρες των ΜΑΤ, στη συνέχεια προχώρησαν κάποια μέτρα με τα πόδια και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία φεύγοντας όλοι μαζί για την Καβάλα.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην Kavala Oil για την σύλληψη Θεοχάρη
Επόμενο άρθροΣοκ στην Ξάνθη: Επιχειρηματίας βρέθηκε κρεμασμένος