Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησε τακτική ετήσια γενική συνέλευση στην Καβάλα η Ιατρική Εταιρεία. Μέσω της διαδικασίας πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου 5μελους διοικητικού συμβουλίου, το 3μελες συμβούλιο της εξελεγκτικής επιτροπής και το πειθαρχικό συμβούλιο.

Η βασική είδηση είναι ότι η γενική συνέλευση της Ιατρικής Εταιρείας στηρίζει τους χειρισμούς του απερχόμενου συμβουλίου προκειμένου να παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη η πρώην ορθοπεδική κλινική. Το νέο 5μελες διοικητικό συμβούλιο που εκλέχθηκε την Τετάρτη αποτελείται από τον Αρχέλαο Γρανά, τη Σταυρούλα Μπουσμουκίλια, τον Ξενοφώντα Κροκίδη, τον Δαβίδ Συμεωνίδη και τον κ. Τσεκμέζογλου. Σύντομα το συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Επί της ευκαιρίας, ο πρόεδρος της απερχόμενης διοικήσεως Αρχέλαος Γρανάς αποκάλυψε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι η Μητρόπολη που θα αξιοποιήσει την πρώην ορθοπεδική κλινική, στοχεύει και στην αξιοποίηση του σανατορίου. Αυτό θα συμβεί όταν ολοκληρωθεί η πολυετής δικαστική εκκρεμότητα και η απόφαση του εφετείου, που δικαιώνει την Ιατρική Εταιρεία, εγκριθεί και από τον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο διεκδίκησε το κτήριο του σανατορίου, ωστόσο έχασε το δικαστήριο καθώς αυτό αναγνώρισε ότι το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει στην Ιατρική Εταιρεία. Η απόφαση θα πρέπει να κυρωθεί από τον Άρειο Πάγο κι αυτό όπως φαίνεται δε θ’ αργήσει. Σε ανάλογες περιπτώσεις, είναι σχεδόν αδύνατον ν’ αλλάξει από τον Άρειο Πάγο η πρώτη και η δεύτερη απόφαση.

Ο Αρχέλαος Γρανάς διευκρίνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη θέλει το σανατόριο ώστε να δημιουργήσει κέντρο απεξάρτησης και επιπλέον συμπλήρωσε: «Έχουμε συμφωνήσει με την Ιερά Μητρόπολη και γραπτή συμφωνία θα υπάρξει την άνοιξη. Από την πλευρά του Μητροπολίτη υπάρχει και σχέδιο (master plan) για την πρώην ορθοπεδική κλινική. Η γενική συνέλευση της Ιατρικής Εταιρείας συμφώνησε με τη συνεργασία διότι έτσι εξυπηρετείται ο στόχος της κοινωνικής προσφοράς. Ταυτόχρονα, η Ιατρική Εταιρεία θα εξασφαλίσει και κάποια λιγοστά έσοδα. Πιστεύω ότι είναι εφικτό να λειτουργήσει έως το τέλος του έτους το σχέδιο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, με μια πρώτη δυναμική σαράντα κλινών».

Προηγούμενο άρθροΜετά τον ΤΑΡ ο «Poseidon» – Ένας ακόμη αγωγός φυσικού αερίου περνά από το Ν. Καβάλας
Επόμενο άρθροΣας ενδιαφέρει: Ποια Ταμεία πληρώνουν σήμερα τις συντάξεις Φεβρουαρίου – Πότε θα καταβληθεί η επικουρική