Ελληνική Πρεσβεία στη Βουλγαρία: Μόνο μέσω Προμαχώνα η είσοδος ταξιδιωτών

Μία δήλωση που άφησε ερωτηματικά αναπάντητα, αναφορικά με το τουριστικό μέλλον του κάθετου άξονα Μακάζα-Νυμφαία έκανε χθες το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (διαβάστε την αναλυτικά εδώ).

Κανονικά περνούν (μέχρι στιγμής) οι Βούλγαροι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει μεν ότι η είσοδος Βουλγάρων –για τουριστικούς σκοπούς- θα γίνεται μόνο μέσω Προμαχώνα, αλλά δεν διευκρινίζει εάν αυτό συνεπάγεται το κλείσιμο για τον τουρισμό και των κάθετων αξόνων στους οποίους δεν λειτουργεί έδρα τελωνείου, όπως ο κάθετος άξονας Μακάζα – Νυμφαία.

Μάλιστα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «Χ», Βούλγαροι τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, μέσω Νυμφαίας, κανονικά διέρχονται από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα της Ροδόπης από το πρωί.

Τι λέει η ελληνική Πρεσβεία στη Βουλγαρία

Εν τω μεταξύ, το ότι οι τουρίστες θα περνούν –προς το παρόν- μόνο μέσω Προμαχώνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η Ελληνική Πρεσβεία στη Βουλγαρία. Η ανακοίνωση: «Από 1ης Ιουλίου 2020 και στο πλαίσιο της ενίσχυσης της υγειονομικής ασφάλειας για όλους, καθιερώνεται η ακόλουθη διαδικασία εισόδου για όσους επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν το έντυπο εντοπισμού εισερχομένων (PLF), το οποίο μπορεί να αναζητηθεί στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://travel.gov.gr/ και οφείλει να συμπληρωθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα.

Η είσοδος των ταξιδιωτών και των οχημάτων τους στην Ελλάδα θα είναι δυνατή, επί του παρόντος, μόνο μέσω του συνοριακού σταθμού Κούλατα-Προμαχώνας.

Ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα εξετάσουν τη δυνατότητα λειτουργίας και άλλων συνοριακών διόδων στο μέλλον. Δυνατή θα είναι η διέλευση από τις υπόλοιπες συνοριακές διαβάσεις σε ειδικές περιπτώσεις και για ουσιώδεις λόγους».

Αντίδραση Δήμου Κομοτηνής

Πριν λίγα λεπτά, την αντίδρασή του έκανε γνωστή με γραπτή ανακοίνωσή ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ζητώντας την παραμονή της Νυμφαίας ανοιχτής και για τον τουρισμό.

Αναλυτικά η δήλωση: «Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Στέλιου Πέτσα, από σήμερα απαγορεύεται η είσοδος στην Ελλάδα σε όσους επισκέπτες επιθυμούν να έρθουν στην περιοχή μας από τη Βουλγαρία μέσω του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας Κομοτηνής, ενώ την ίδια ώρα επιτρέπεται η είσοδός τους στην Ελλάδα από το τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών.

Επειδή η εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης μας προκαλεί εύλογα ερωτήματα, αναστάτωση και δικαιολογημένο σκεπτικισμό, απέστειλα ήδη σχετική επιστολή στους υπουργούς, Στέλιο Πέτσα και Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Ως Δήμαρχος Κομοτηνής ζητώ να αναθεωρηθεί άμεσα η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση και να σταλεί υγειονομικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής, όπως έχω ζητήσει επιτακτικά εδώ και καιρό, για τη διενέργεια ελέγχων στους εισερχόμενους τουρίστες.

Ως Δήμος Κομοτηνής έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής, απευθυνόμενο και σε επισκέπτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που ήμασταν έτοιμοι να το παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα. Με την ακατανόητη αυτή απόφαση, απαγόρευσης διελεύσεων επισκεπτών στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, ο σχεδιασμός μας ανατρέπεται και η τουριστική κίνηση στην περιοχή πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Ζητώ από τους καθ’ ύλην αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους και να επιτρέψουν ξανά τη διέλευση επισκεπτών από τη Νυμφαία, με την ταυτόχρονη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, προκειμένου να μην καταστραφεί ολοκληρωτικά η ήδη μειωμένη τουριστική περίοδος στον τόπο μας».

Πηγή:xronos.gr

Hot this week

Γαλαμάτης από την Καβάλα: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Στέφανο και μήνυμα συνεργασίας για την τοπική κοινωνία

Στην Καβάλα βρέθηκε σήμερα ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης...

Συνεδρίασε το διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας – Στην τελική ευθεία η διοργάνωση της 32ης Kavala Expo

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου το Διοικητικό...

Μετωπική σύγκρουση στη Νέα Πέραμο – Ευτυχώς χωρίς θύματα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου,...

Θανατηφόρο τροχαίο στο Χαλκερό – Νεκρός μοτοσικλετιστής

Τραγική κατάληξη είχε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα...

Topics

Μετωπική σύγκρουση στη Νέα Πέραμο – Ευτυχώς χωρίς θύματα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Νέα Πέραμο του Δήμου Παγγαίου,...

Θανατηφόρο τροχαίο στο Χαλκερό – Νεκρός μοτοσικλετιστής

Τραγική κατάληξη είχε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα...

Pink Together 2026: Στις 11 Οκτωβρίου ο 2ος συμβολικός αγώνας δρόμου στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα

Την πραγματοποίηση του 2ου συμβολικού αγώνα δρόμου «GREECE RACE FOR...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες