Ημέρα εκπαίδευσης σήμερα του υγειονομικού προσωπικού του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ. Ευχαριστούμε τον Δ/ντη ΕΚΑΒ Αν.Μακεδονίας-Θράκης Χαρίλαο Λώτη, την γιατρό του ΕΚΑΒ Καβάλας Ζωή Μάρκου και τους διασώστες του ΕΚΑΒ Καβάλας Νίκο Δοξάκη, Παύλο Τσικνάκη, Θεόδωρο Περίτσαλη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού του Κ.Υ.Π.

Αναλυτικότερα έγινε εκπαίδευση στη Βασική Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (CPR/AED), διαχείρηση αεραγωγού, ενδοτραχειακή διασωλήνωση σε πρόπλασμα, εφαρμογή λαρυγγικής μάσκας, χρήση λαρυγγοσκοπίου με οπτική ίνα και κάμερα, χρήση μηχανήματος αυτόματων θωρακικών συμπιέσεων.

Ανασκοπήθηκαν γνώσεις και δεξιότητες όχι απλά χρήσιμες αλλά και αναγκαίες σε κάθε υγειονομικό για να μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στη διαχείριση οξέων συμβαμάτων που απειλούν τη ζωή αλλά να μπορούν να συνεργάζονται και να συντονίζονται ως ομάδα στην αντιμετώπιση δύσκολων αλλά όχι σπάνιων καταστάσεων απειλητικών για τη ζωή.

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Microsoft στο περιθώριο του Νταβός
Επόμενο άρθροΚαβάλα: Τον εντόπισαν με ανιχνευτή μετάλλων να ψάχνει για αρχαία στους Φιλίππους