Τα ΚΑΠΗ της Καβάλας εκσυγχρονίζονται. Συγκεκριμένα  στην τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές βάζει 120 μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καβάλας, η κοινή δράση του »Όλοι μαζί μπορούμε» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, της Κ.Ε.Δ.Ε. και του δήμου.

Στόχος της εν λόγω δράσης η εκπαίδευση και εξοικείωση των ατόμων της τρίτης ηλικίας με τους υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες. Η πρώτη επικοινωνία του δήμου με το »Όλοι μαζί μπορούμε», όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας» Δήμος Τουλκίδης έγινε πριν από δυο μήνες, ενώ τα μαθήματα στους ηλικιωμένους άρχισαν πριν από μια εβδομάδα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Συνολικά τέσσερα θα είναι τα τμήματα που θα λειτουργήσουν σε τρία γυμνάσια του δήμου Καβάλας, δυο στην πόλη κι ένα στις Κρηνίδες. Δυο φορές την εβδομάδα για ένα δίωρο τη φορά, αρχικά τα μαθήματα θα παρακολουθούν 75 άτομα και σε δεύτερη φάση και τα υπόλοιπα.

Ο κ. Τουλκίδης δήλωσε ικανοποιημένος για τη δράση αυτή, στην οποία μετέχουν 19 εθελοντές, ενώ συμμετέχει και η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. την οποία και ευχαρίστησε, όπως και την ενιαία σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την αρωγή της.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ

Ο πρόεδρος της επιτροπής Πέτρος Πετρόπουλος τόνισε από τη μεριά του ότι στέκεται συμπαραστάτης σε τέτοιες δράσεις, σε συνεργασία πάντα με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων που παραχώρησαν τις αίθουσες για τα μαθήματα στους ηλικιωμένους, ενώ και η προϊσταμένη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου Καβάλας Αθηνά Παυλίδου, επισήμανε ότι οι ηλικιωμένοι δείχνουν ενθουσιασμό και όρεξη για να μάθουν σχετικά με τη νέα τεχνολογία.

Προηγούμενο άρθροΒραβεύτηκε χθες το Ιατρείο Ακοής από τον Δήμο Καβάλας
Επόμενο άρθροΤο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας παρουσίασε το έργο της Χριστίνας Κυριακίδου