Για το exit poll των εκλογών συνεργάζονται έξι εταιρείες για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια.

«Θα προβληθεί την ίδια ώρα από όλα τα κανάλια. Εργάζονται για το exit poll σήμερα 400 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε 121 κάλπες σε αντιπροσωπευτικά εκλογικά τμήματα και ευελπιστούμε να συλλέξουμε 7.000 ερωτηματολόγια» περιέγραψε ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της Marc.

Το κοινό exit poll θα γίνει για λογαριασμό του Mega (Metron Analysis), Open (ΜRB), Star (GPO), Alpha (Alco), ΑΝΤ1 (Marc) και ΣΚΑΪ (Pulse).

«Στις 19:00 θα έχουμε το 80% του exit poll. Θα είναι ότι έχουμε συλλέξει έως τις 17:00, μετά από λίγο θα έχουμε και το 100%. Είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα» σχολίασε.

«Θα είναι συν πλην 2% το εκλογικό αποτέλεσμα μετά τα exit poll» σημείωσε ο κ. Γεράκης.

Τι ώρα θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023

Φέτος, τα αποτελέσματα θα τα γνωρίζουμε πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα η Singular Logic σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 20:30, θα έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα σε πάνω από το 10% της επικράτειας. Το 10% θεωρείται το όριο για να έχουμε ένα πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια θα έχουμε αποτελέσματα και από την καταγραφή των σταυρών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τη 1.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Παράλληλα, μέσα από τρεις διαφορετικές ενημερώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γνωρίζουμε τον αριθμό της συμμετοχής.

υπουργείο Εσωτερικών εκλογές
Η ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές έχει καθυστερήσει, καθώς έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με την καταγραφή των ποσοστών συμμετοχής.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις 10 έως και τις 10:30 το πρωί είχε ανοίξει η πλατφόρμα του SRT, προκειμένου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να καταχωρήσουν τα ποσοστά συμμετοχής των εκλογέων. Κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν μπήκαν στην πλατφόρμα σε αυτό το χρονικό διάστημα, είτε γιατί δεν ήταν εξοικειωμένοι με το σύστημα είτε λόγω τεχνικών δυσκολιών που παρουσιάστηκαν. Δηλαδή, ορισμένους το σύστημα της Singular δεν τους άφηνε να μπουν. Έτσι, δόθηκε παράταση για να περαστούν τα στοιχεία.

υπουργείο Εσωτερικών εκλογές

Ως εκ τούτου, μέχρι στιγμής δεν έχουμε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και γι’ αυτό έχει καθυστερήσει και η ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Η καθυστέρηση αυτή δεν αποκλείεται να επηρεάσει και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η ενημέρωση από το ΥΠΕΣ θα γίνει μεταξύ 2. και 2.30 το μεσημέρι.

Νωρίτερα είχαν παρουσιαστεί προβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής σε κάποια εκλογικά τμήματα ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων.

Προηγούμενο άρθροΨήφισαν οι υποψήφιοι Βουλευτές του Νομού Καβάλας- Φωτογραφίες
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Εξαγορά ψήφων έναντι 20 ευρώ υπέρ υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα!