Εκατοντάδες πιστών συνέρευσαν και φέτος στο Θεολόγο Θάσου, για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Μιχαήλ Αρχάγγελο.
Πρόκειται για ένα πολύ παλιό έθιμο, που έχει τις ρίζες του στα μέσα του 16ου αιώνα, όταν τη δευτερη ημέρα του Πάσχα, με θαυμαστό τρόπο, ανευρέθει στην αγριελιά του μοναστηριού, ο Τίμιος Ύλος.

Κατά την δευτερη μέρα λοιπόν, του Πάσχα, ο κόσμος πλαισιώνει το λάβαρο του Αγίου και το συνοδεύουν, συνοδεύοντας έτσι και τον Άγιο, με ασφάλεια, στο μοναστήρι. Την τρίτη ημέρα του Πάσχα, οι συνοδοί του αγίου, αφού παρευρεθούν στην λειτουργία, ξεκούραστοι από τη διανυκτέρευσή τους εκει, ξεκινούν το δρόμο της επιστροφής στο Θεολόγο, όπου θα επαναφέρουν το λάβαρο στο μετόχι της μονής στο χωριό.

Στη Θάσο και ιδιαίτερα για το χωριό του Θεολόγου είναι Προστάτης και ο άμισθος Ιατρός των πιστών μαζί με τον Τίμιο Ήλο. Σ’όλες τις δυσκολίες τους σ’Αυτόν καταφεύγουν.

Όταν λένε τη λέξη Άγιος η Μιχαήλ Αρχάγγελος εννοούν τον Τίμιο Ήλο μαζί με τον Αρχάγγελο, που εικονίζεται πάνω στο εξαπτέρυγο. Στη συνείδηση τους και οι δύο αυτές έννοιες είναι ταυτισμένες απόλυτα και γι’αυτούς σημαίνουν το ίδιο πράγμα: Μια βαθειά, απλή κι ανόθευτη πίστη στον Αρχάγγελο, που τους χάρισε την ευλογία του Τιμίου Ήλου του Χριστού μας πάνω στο Νησί.

Προηγούμενο άρθροΔημοτικές εκλογές: Οι αλλαγές που επηρεάζουν 723 δημοτικές κοινότητες
Επόμενο άρθροΑλέξης Γεωργούλης: Το παρασκήνιο της εξόδου του από ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωκοινοβούλιο μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου