idomeni_epixeirisi24_533_355

– Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης που ξεκίνησε από τα ξημερώματα
– Απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι, πλάνα θα δοθούν μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ
– Έχουν ήδη αναχωρήσει 340 πρόσφυγες και μετανάστες με έξι λεωφορεία
– Θα μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης
– Επί τόπου 10 τζιπ της ΟΠΚΕ όπως και αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ δήλωσε στο newsit.gr η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή
– Έχουν γίνει ήδη τρεις προσαγωγές αλληλέγγυων

Αν και η διαβεβαίωση είναι ότι η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης θα γίνει χωρίς χρήση βίας οι αστυνομικοί από τα ξημερώματα φρόντισαν να ρίξουν ρολά στην ενημέρωση. Αλλά ΑΠΕ και ΕΡΤ θα μεταδώσουν εικόνα και στα υπόλοιπα μέσα. Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Αστυνομία: “απολύτως ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης. Μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει 340 άτομα με έξι λεωφορεία και προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας συνεχίζεται.

Πλάνα και φωτογραφίες θα δοθούν από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ”.

Πάντως τα διεθνή δίκτυα μεταδίδουν εικόνα από την περιοχή, μάλιστα το BBC έχει απευθείας σύνδεση, ενώ και το πρακτορείο Reuters έχει ήδη στείλει τις πρώτες φωτογραφίες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν με δυο λεωφορεία και προορισμό πρώην βιομηχανική εγκατάσταση της Σίνδου Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας. Στο πρώτο λεωφορείο επιβιβάστηκαν 48 αλλοδαποί και στο δεύτερο 68.

Η διαδικασία απομάκρυνσης ξεκίνησε από τις σκηνές, που βρίσκονται διάσπαρτες σε χωράφια του άτυπου καταυλισμού, προς την πλευρά του οικισμού της Ειδομένης, ενώ σταδιακά θα εξελιχθεί με κατεύθυνση τις σιδηροδρομικές γραμμές. Οι μετακινούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, διαχωρίζονται ανάλογα με την εθνικότητά τους.

Φωτογραφίες Reuters

Προηγούμενο άρθροΝέο σοκ από το ΔΝΤ: Κόψτε μισθούς – συντάξεις για να μειωθεί το χρέος… από το 2018!
Επόμενο άρθροΛευκή Νύχτα στην Καβάλα την Παρασκευή 27 Μαΐου