H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα σήμερα στη Μητρόπολη και στο Α΄ Νεκροταφείο. Η Φώφη Γεννηματά πέθανε δίνοντας γενναία μάχη με τον καρκίνο. Πριν από λίγο η σορός της έφτασε στη Μητρόπολη και το κλίμα ήταν φορτισμένο. Το φέρετρό της ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας τη γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι.

Σε όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σε ολόκληρο τον κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλιπούσα πολιτικό.

Φώφη Γεννηματά

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθεδρικό Ναό της Αθήνας από τις 10 το πρωί για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει έως τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Φώφη Γεννηματά- γραφείο ΚΙΝΑΛ

Οι επικήδειοι για την Φώφη Γεννηματά

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο Δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Φώφη Γεννηματά Γιώργος Γεννηματάς

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Φώφη Γεννηματά

Τα τελευταία λόγια της Φώφης Γεννηματά

Τις τελευταίες ημέρες είχε επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, πέρασε πολύ δύσκολα το Σαββατοκύριακο, όμως δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να συνομιλεί με τους στενούς της συνεργάτες.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκάλυψε στον “Βηματοδότη” τι τους έλεγε μέχρι την τελευταία στιγμή η Φώφη Γεννηματά: «Αυτό που μας έλεγε ήταν «προσέξτε την ενότητα της παράταξης», «κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία», «διαχειριστείτε την καθημερινότητα» και «κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα»».

Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια- οδηγίες της Φώφης Γεννηματά προς τους συνεργάτες της. Παρά την επιβάρυνση της υγείας της αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα της παράταξης.Σελίδα 2 από 2

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου τελείται η εξόδιος ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 14.00. Θα ακολουθήσει η ταφή της στο ‘Α Νεκροταφείο Αθηνών.

Επικήδειο θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Στο μεταξύ, με απόφαση του Πρωθυπουργού την ημέρα κηδείας της εκλιπούσας προέδρου του ΚΙΝΑΛ κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Φώφη Γεννηματά ΚΙΝΑΛ

Υπενθυμίζεται πως η Φώφη Γεννηματά πέθανε τη Δευτέρα στις 12:04 στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, ενώ η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Θα ταφεί στο ίδιο μνήμα με τον πατέρα της

«Πολύτιμες κοινωνικές και πολιτικές παρακαταθήκες αποτελούν η υποδειγματική στάση ζωής που τήρησε η Φώφη Γεννηματά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τις προκλήσεις, καθώς και το σύστημα αξιών που υπηρέτησε», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης , στην εισήγηση του προς το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, που συνήλθε σήμερα εκτάκτως προκειμένου «να αποδώσει τις δέουσες τιμές σε μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής, τη Φώφη Γεννηματά».Το δημοτικό συμβούλιο με πρόταση του δημάρχου αποφάσισε ομόφωνα τον τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμό της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων.

Φώφη Γεννηματά Γιώργος Γεννηματάς

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, της σεμνής και ευγενούς πολιτικού, της μητέρας και συζύγου που αντιμετώπισε με ψυχραιμία, γαλήνη και γενναιότητα τις μεγάλες προκλήσεις, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και την Αθήνα. Ο θάνατος την απέσπασε από τον δημόσιο βίο στον οποίο πρόσφερε θετικές υπηρεσίες και από την αφοσίωση των οικείων της για να την παραδώσει στην αθανασία» ανάφερε στην εισήγηση του ο δήμαρχος και υπογράμμισε:

«Με το ακαταμάχητο σθένος που υπηρέτησε τις δημοκρατικές αρχές και τον ελληνικό λαό, υπήρξε από τους στυλοβάτες της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της χώρας και παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι τέλους».

κτίριο ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια

Με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες, λόγω της κήρυξης, από τον Πρωθυπουργό, εθνικού πένθους για την κηδεία της Φώφης Γεννηματά.

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια απο την Θασιακή Ένωση για τον θάνατο της μητέρας του Δημάρχου Θάσου
Επόμενο άρθροΟ 9χρονος μαθητής που θα παρελάσει… μόνος του για την 28η Οκτωβρίου – Σε ποιο νησί του Ιονίου ζει