Τον “εφιάλτη” του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία ζουν τις τελευταίες ώρες 22 Έλληνες, μέλη αποστολής της UNESCO, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στο λεωφορείο που τους μετέφερε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης αδυνατώντας να επικοινωνήσουν με τις οικογενειές τους και τις ελληνικές προξενικές αρχές.Της ελληνικής αποστολής, η οποία συμμετείχε στην 40η Σύνοδο της UNESCO στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό την προβολή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, ηγείται ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος μας επιβεβαίωσε πως ολα τα μέλη της αποστολής είναι καλά στην υγεία τους και τόνισε πως το πούλμαν τους εχει εγκλωβιστεί σε δρόμο στις παρυφές της Κωνσταντινούπολης απο όπου παρακολουθούν τις ταραχές.

“Δεν έχουμε επικοινωνήσει με το προξενείο γιατι ειναι αδύνατον να επικοινωνήσεις με κανέναν”, συμπλήρωσε ο κ. Παυλίδης και σημείωσε οτι περιμένουν να εκτονωθεί η ένταση προκειμένου να φτάσουν στο κέντρο της πόλης.

Μαζί βρίσκεται και η Δήμαρχος Καβάλας Δ.Τσανάκα ο Αντιπεριφερειάρχης Θ.Μαρκόπουλος οι πρώην Δήμαρχοι Λ.Κωταίδης Λ.Τσανταλμπασίδης Κ.Σιμιτσής και πολλοί άλλοι που συνοδεψαν την αποστολή.

Προηγούμενο άρθροΠραξικόπημα στην Τουρκία: Τι συμβαίνει τώρα στον Έβρο
Επόμενο άρθροΠραξικόπημα στην Τουρκία! Ηττήθηκαν οι στασιαστές! Σφοδρά πυρά στην τουρκική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών στην Άγκυρα-δείτε live εικόνα