Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή εγκαινίων των πλωτών εξεδρών το βράδυ της πέμπτης λίγο μετά της 9 στο χώρο μπροστά από το εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας στο κεντρικό λιμάνι Απόστολος Παύλος .
Στην τελετή των εγκαινίων έδωσε το παρόν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Καβάλας , ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης , ενώ το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης αλλά και η στρατιωτική ηγεσία του τόπου, ενώ στην τελετή παραβρέθηκε και ο συγκυβερνήτης του θωρηκτού «Αβέρωφ» πλοίαρχος Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος.
Χαιρετισμό απηύθυναν η δήμαρχος , Δήμητρας Τσανάκα και ο προέδρου του ΟΛΚ, Χ.Ηλιάδη.Και ακολούθησε ομιλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη όπου δήλωσε πως πρόκειται για ένα έργο, το οποίο έχει στόχο την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. Πλέον υπάρχουν οι υποδομές που μπορούν να προσελκύσουν νέους τουρίστες με τα σκάφη τους επίσης οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου ενώ εξήγγειλε συμπληρωματικά έργα για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής στο λιμάνι της Καβάλας.Στην εκδήλωση των εγκαινίων δυναμική ήταν η παρουσία των εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που διαδήλωσαν για την συνέχιση λειτουργίας του εργοστασίου την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ , ο οποίος και έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους.
Έπειτα ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής μεταξύ του κ. Ηλιάδη και του περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη και οι παριστάμενοι έκοψαν την κορδέλα -η οποία είχε δεθεί στην είσοδο μιας από τις πλωτές εξέδρες ενώ η νύχτα έγινε μέρα απο τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της πόλης και έδωσαν έναν ακόμα πιο εορταστικό τόνο στην εκδήλωση .Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική επένδυση από τη Χορωδία Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας .  

Προηγούμενο άρθροΜε τα εγκαίνια της Έκθεσης “Θωρηκτό Αβέρωφ” ξεκινούν τα Ελευθέρια στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΑναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων-video